Dünyayı ölçecekler

TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlk Öğretim Okulu'nda faaliyet gösteren Kırklareli Bilim Sanat Merkezi(Bilsem) öğrencileri gölge boyundan dünyanın uzunluğunu, çapını, enini ve yarıçapını ölçecek.

Tübitak tarafından gerçekleştirilen Doğa Eğitim Bilim Okulları Programı Kapsamınada Kırklareli Bilsem Öğrencileri'ne Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum konulu bir seminer düzenlendi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Kalkan'ın katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme seminerinde, Kırklareli Bilsem'de eğitim gören üstün yetenekli öğrencilere dünyayı nasıl ölçecekleri anlatıldı.
Bilgilendirme seminerinde dünyanın ilk hesaplandığı şekliyle öğrencilerin nasıl ölçecekleri anlatıldı. Manisa Bilsem ile aynı saatte bir çubuk yardımıyla gölge boyu ölçülecek ve bu çubuğun gölgesinin boyundan dünyanın boyutları birkaç matematik işlemi ile ölçülecek.
10 Haziran'da Manisa Bilsem ile Kırklareli Bilsem'in koordineli bir çalışması ile üstün zekalı öğrenciler bulundukları noktadan karşı taraftaki bilgileri alarak aradaki mesafeyi hesaba katıp birkaç matematik hesabı yaparak dünyanın boyut bilgilerine ulaşacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol