“Dünyayı kucakla”

Öncelikli olarak, kadınların toplumdaki rolünü yükseltme amacı güden Inner Wheel kulüplerinin Varna ve İstanbul temsilcileri Kırklareli Kuntlar Çiftliğinde buluştu. Kulübün Varna temsilcisi Nelly Bratoeva’nın Hatice Kunt’a ülkelerinin ve projelerinin simgesi olan bir gül tablosunu hediye ettiği ziyarette, kardeş kulüp olma yolundaki projeler de konuşuldu…

Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya ve Amerika kıtalarında faaliyet halinde bulunan, bugün 103 ülkeye yayılmış 3895 Kulübü, 103,000 den fazla üyesi ile Inner Wheel Kulüpleri, kadınların statüsü, çocuk hakları, yaşlılık, aile ve uyuşturucu konularında oluşturduğu projeler ile önemli bir sosyal kurum haline geldi.
Kulübün İstanbul Dolmabahçe temsilcilerinden Kırklareli’nin “Üzüm Ana”sı Hatice Kunt, 29 Temmuz Pazar günü Kuntlar Çiftliğinde kulübün Bulgaristanlı yönetimini ağırladı. Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün’ün Kızı Tülin Öznur ve kardeşi Demet Tüzün ile birlikte hazır bulunduğu ziyarette, Kulübün Varna temsilcisi Nelly Bratoeva Hatice Kunt’a Bulgaristan’ın simgesi olan bir gül tablosu hediye etti. Ziyarette kadınlarımızın ve çocuklarımızın ön planda olduğu iki ülkenin ve sınır komşusu iki ilin işbirliği içerisinde, yürüttüğü ve yürüteceği projeler masaya yatırıldı.
Kunt bu anlamlı buluşma hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Varna ile kardeş kulüp olmak istiyoruz”
“Inner Wheel Kulüplerinin amacı dostlukları geliştirmek, uluslar arası anlayışı sağlamak ve ülke değerleri içerisinde ülkenize hizmet etme hedefini içerir.
Kardeş kulüp çalışmalarında birlikte proje üretebilmek için bir araya geliyoruz. Bizler Dolmabahçe Inner Wheel olarak Varna Europa ile kardeş olma düşüncesindeyiz. Birlikte proje üreteceğiz. Bunun için de Kırklareli’nde buluştuk. Kardeş Kulüp öncesinde buluşup, ne yapabiliriz sorusuna cevap aramak için bir araya geldik. Beyin fırtınası yapalım istedik.
Kuntlar Çiftliğinde buluşmamızın bir başka önemli sebebi de onlara bir fidan hediye etmek istedik. Çünkü bir ağaç kök salarsa, başarısı yüksek olur. Ve bu fidan Varna Müzesi’nin kapısının önüne dikilecek. Bu da kulübümüzün çevreye olan duyarlılığını gözler önüne seriyor. Desteklerinden ötürü ben bir kez daha misafirlerimize ve ayrıca Öznur Tüzün önderliğindeki Önadım Medya Grubuna teşekkür ediyorum.”
“Beni
yetiştirdiği için Kırklareli’ne teşekkür
ediyorum”
Ziyarette Kulübün Varna temsilcisi Nelly Bratoeva Hatice Kunt’a Bulgaristan’ın simgesi bir gül tablosu hediye etti. Kunt duygularını şöyle ifade etti; “Bu gül Bulgaristan’ın sembolü, ayrıca projelerinin de sembolü konumunda bulunuyor. Bu tabloyu bana hediye etme nezaketinde bulundular. İnşallah Varna’da öğrenciler, öğretmenler ve anneler ile ilgili projeyi de gerçekleştirmiş olacağız. Bu sene sonuna kadar protokolümüzü imzalayacağız. Hangi projeyle başlayalım? Eğitimle, anneyle, başarı ile başlayalım istedik. Çünkü çocuklarımızın büyük bir zamanı öğretmenlerle geçiyor. Bizler Uluslara arası kadın kimliğimizle yürümek durumundayız. Ben bu vesileyle Kırklareli’ne de teşekkür ediyorum; Beni bazı kurumlar zorlayıp, yetiştirdi. Bugüne kadar getirip, bir dünya gönüllüsü olmama vesile oldular. Ve kulübümüzün sloganı olan “Dünyayı Kucakla” sözleriyle konuşmama son veriyorum.”
“Amacımız; yetenekli kadınlarımızı
desteklemek”
Nelly Bratoeva ise yaptığı açıklamada; “Ben de sevgili Hatice Kunt’a, ailesine ve Önadım Medya Grubu’na çok teşekkür ediyorum. Bizleri burada memnuniyetle ağırladıkları için çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Eğitim odaklı sosyal amaçlı projelerimizde amacımız öncelikli olarak yetenekli kadın ve çocuklarımızın desteklenmesini kapsıyor. Projemiz çerçevesinde bir rozet tasarladık. Bu rozetimizin üstünde hem ülkemizin hem de projemizin sembolü olan gül resmi yer almakta. Bu ürünlerin satışından elde ettiğimiz gelirlerle yetenekli kadınların desteklenmesi amacını güdüyoruz. Bu ve benzeri projelerimizle hem kadının sosyal toplumdaki rolünü güçlendirmeyi, hem de destek bekleyen insanlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
Ziyaret daha sonra Kuntlar Çiftliği’nde lezzetli yemekler eşliğinde hoş bir sohbet havasında geçti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kadınlar önce araba kullanmayı ve satranç oynamayı öğrenmeliler. Toplumdaki rolleri böylece belirlenmiş olur.

  2. nizamettinmutlu@hatmail.com 30 Aralık 2018 Pazar 11:15:07

    Hayırlı uğurlu olsun değerli Hatice Ana. Sizler bıkmadan usanmadan hazimli çalışmalarınızla gençlerimize bir ışıksınız her zaman olduģu gibi. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.