“Dünyaya örnek olan bir neslin evlatları olmanın haklı gururunu yaşıyoruz”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bir kutlama mesajı yayımlayan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “19 Mayıs 1919’da atılan o ilk adım, ulusumuzun, kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığını ilan ettiği, haykırıldığı gündür” dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
“19 Mayıs 1919, Ulusumuzun, Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde bağımsız bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için ilk adımını attığı; tüm yokluk ve yoksunluklara karşın emperyalist güçlerin baskıları karşısında tarihinin akışını değiştirmek kararlılığını tüm dünyaya duyurduğu bir gündür. 19 Mayıs 1919’da atılan o ilk adım, ulusumuzun, kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığını ilan ettiği, haykırıldığı gündür.
Büyük Önder Atatürk’ün Bandırma Vapuruyla Samsun’a çıktığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ilk ateşini yaktığı Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden 102 yıl geçti. O günden sonra yaşanan büyük kurtuluş mücadelemiz, ardından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti’nin İlanı, toplumsal hayatımızdaki yenilikler, demokrasi mücadelemiz, tarımsal gelişimimiz, büyük sanayi hamlemiz ve bugün geldiğimiz nokta, dünya tarihine büyük bir destan olarak yazılmıştır.
Bugün, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile dünyaya örnek olan bir neslin evlatları olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan bağımsızlık mücadelemiz tarihte görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır. Esareti kabul etmeyeceğini bütün dünyaya şanlı bir mücadele ile ilan eden ulusumuz karşılaştığı bütün zorlukları birlik ve beraberlikten aldığı güçle bertaraf etmektedir ve edecektir.
Büyük Atatürk, bu yolda Türk gençliğine olan güvenini Cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiştir. Bu kutsal emaneti ancak sorgulayan, araştıran, okuyan, bilimin peşinden giden, yeteneklerini geliştiren, sürekli daha iyiyi hedef edinen gençlerimiz daha ileriye taşıyacaktır.
Bu büyük destanı, Türkiye’nin inanılmaz başarı hikâyesini devam ettirecek olan dinamik, Gazi Mustafa Kemal’in de ifade ettiği gibi gençlerimizdir. Onların gözlerindeki ışık, içlerindeki araştırmacı, girişimci ruh bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyenin en ileri noktasına ulaştıracaktır. Türk iş dünyası olarak, bizlerden sonra gelecek genç nesillerin hayatın her alanında geçmiş başarıları daha üst basamaklara taşıyacaklarına olan inancımız sonsuzdur. Yeter ki gençlerimize bu güveni hissettirelim ve onların önünü açalım. Kimsenin endişesi olmasın, gençlerimiz bizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır.
Bu düşüncelerle gençlerimizin ve ulusumuzun “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor; başta 19 Mayıs 1919’da Ulusumuzun yolunu aydınlatan bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. (D.Atkoşan)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol