Dünyaya bir de onların gözünden bakın

Kişisel Öyküler Sergisi’nde fotoğraflarda öyküler sergilendi
Kırklareli Devlet Hastanesi, Başhekimlik binasında çok anlamlı bir resim sergisi açtı.
Psikoloji bölümü hastalarıyla gerçekleştirilen gezide çektikleri fotoğrafların görücüye çıktığı sergi, konuklarından da tam not aldı.
Hastane çalışanlarından hasta yakınlarına kadar birçok konuğu ağırlayan sergiye Kırklareli İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Fergan Genç de katılarak önemli bir çalışmanın gerçekleştirildiğini ifade etti.
Dünyaya onların gözünden bakın
Kırklareli Devlet Hastanesi Fuaye Alanı’nda açılan serginin direktörlüğü Dr. Dilek Sarıkaya Varlık yaptı. Dünyaya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin kadrajından gösterilen manzaralar konuklardan da tam not aldı.
“Mutlu olmaları önemli”
Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ali Kaya’nın da büyük emeğinin geçtiği ifade eden Genel Sekreter Genç, “Serginin hazırlanmasından bu ana kadar hastaların mutlu olmasına katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma oldu” sözlerini dile getirdi.
“Görülmeye değer çalışmalar ortaya çıktı”
Daha önce iki gezinin daha yapıldığını ifade eden Edebiyat Öğretmeni Kaya, “Bu üçüncü gezimiz. Güzel bir şekilde gerçekleşti. Kişisel Öyküler Fotoğraf Sergisi’nde görülmeye değer çok güzel çalışmalar ortaya çıktı” dedi.
2 aylık kurs sonunda harikalar ortaya çıktı
Serginin hazırlık safhasından bahseden Genel Sekreter Genç, “Kırklareli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) "Kişisel Öyküler" fotoğraf sergisi, Kırklareli îli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Hastane Yönetimimizin katkılarıyla Kırklareli Devlet Hastanesi'nde açıldı.Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde kayıtlı 12 danışanımızın Kırklareli Halk Eğitim Merkezinin ortak çalışmasıyla eğitmen Ali Kaya' nın 2 aylık kurs programını başarıyla tamamlamışlardır. 16-25 Ağustos tarihleri arasında ziyaret edebileceğiniz sergimiz, danışanlarımızın bölge gezileri sonucu Kırklareli doğa ve şehir fotoğraflarından oluşmaktadır” şeklinde konuştu.
Farkındalık oluşturmak amaçlı
Toplumda farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizen Genç, “Kırklareli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatri Uzmanı ve Sergi Koordinatörü Dr. Dilek Sarıkaya Varlık Psikiyatrik hastalıkların sebep olduğu yeti yitimi ile toplumdan kopan kişilerin yeniden topluma kazandırılması kendilerine olan özgüvenlerini arttırmak toplumda onlara karşı olan önyargıyı kırmak amacıyla bu tür faaliyetlerin önem kazandığını ayrıca psikiyatrik hastalara yönelik toplumdaki etiketlemenin önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak, kronik ruhsal hastalıkların tedavisinde sosyal rehabilitasyon programları kapsamında bu tür çalışmaların düzenlendiğini ifade etti” sözlerini dile getirdi.
“Teşekkürler”
Sergide emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getiren Genç, “Hastane Yöneticimiz Uz. Dr. F. Banu İşler "Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri danışanlarına psikososyal destek vermek için yapılandırılmış merkezlerdir.
Kırklareli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi toplum temelli merkezi çerçevesinde tedavi, danışan, aile eğitimi beceri eğitimi ve gerektiğinde ev takip ve kurum yönlendirmesi yaparak etkin ve ulaşılabilir bir hizmet sunmaya çalışmaktadır. Sergideki eserleri yapan danışanlarımıza, bu hizmetler için görev yapan tüm çalışanlarımıza bizlere destek veren Halk Eğitim Merkezimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol