Dünya üçüncüsü takımda Kırklarelili sporcu da var

Down Sendromlular Erkek Masa Tenisi Milli takımımız, İtalya'nın Floransa kentinde düzenlenen Trisome Games 2016 Spor Oyunlarında Dünya 3.sü oldu.
Kırklareli Belediyesi'nin desteği ile şampiyonaya katılan Kırklarelili Down Sendromlu sporcu Erman Çetiner dünya üçüncüsü olan takımın içerisinde yer aldı. Kırklarelili sporcu Erman Çetiner, Antrenörü Samet Polat ve takım arkadaşı Antalyalı sporcu Taygun Arı ile birlikte İtalya'da Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşadılar.
Down Sendromlular Masa Tenisi Erkek Milli takımı, Fransa ve İtalya'ya 3-0 yenilmesine rağmen, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Macau'yu aynı sonuçla 3-0 yenerek Dünya 3.sü olmayı başardı. Antrenör Samet Polat, sporcular Erman Çelik ve Taygun Arı'yı tebrik eden Kırklareli Belediye Başkanı "Kırklarelili kardeşimiz Erman Çetiner'in bu başarısı bizleri fazlası ile mutlu etti.
Biz de Erman kardeşimize bu şampiyona öncesi Kırklareli Belediyesi olarak destek vermiştik. Down Sendromlu çocuklarımızın başarıları bizleri duygulandırdı, mutlu etti ve bu başarı neler yapabileceklerini bir kez daha göstermiş oldu. Biz her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Tüm sporcularımızı ve antrenörlerini bu başarılarından dolayı kutluyorum." diyerek sporculara desteklerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol