Dünya Yürüyüş Günü Kırklareli'de etkinlikler ile kutlandı

3 Ekim Dünya Yürüyüş günü kapsamında Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü yürüyüş etkinliği düzenledi. Etkinliğe Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünün yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü de destek verdi
Etkinlik Özgürlük ve Demokrasi Meydanı İstasyon Caddesi girişinde başladı. Etkinliğe katılan her yaştan katılımcılar "Her gün 10 bin adım" logosu bulunan dövizler ile Festival Alanı'na kadar yürüdüler. Festival alanında spor uzmanları eşilğinde etkinliğe katılan çocuklar, oyunlar oynayarak keyifli zaman geçirdiler. Bolca fiziksel aktivite yapan yetişkinler ve çocuklar birlikte halat çekme ve çuval yarışı oynadılar, uçurtma uçurdular. Etkinliği düzenleyen Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit dünya yürüyüş gününe dikkat çekmek adına bu etkinliği düzenlediklerini belirtti. Cerit, " 3 Ekim 2018 Dünya Yürüyüş Günü 81 ilde eş zamanLı olarak yapılıyor. İlimizde de kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte güzel bir etkinliğe imza attık. Sağlık müdürlüğümüz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politakalar İl Müdürlüğümüz ile birlikte güzel katılımlı; çocuklarımız, gençlerimiz ve personelimizle dünya yürüyüş gününün önemine dikkat çekmek için bugün Kırklareli Merkez'de bu etkinliği düzenledik. Aynı zamanda çocuklarımız çuval oyunu, halat çekme oyunuları oynadılar, uçurtma uçurdular. Sağlıklı yaşam araçlarımız ile birlikte çocuk dergimizi ve değişik broşürlerimizi dağıttık. Hep beraber büütn faaliyetlerimize destek olan aynı zamanda katkı sağlayan tüm kamu kuruluşlarına, değerli yöneticilerine ve sayın müdürlerimize çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit'ten sonra söz alan Kırklareli Gençlik Hizmetleri Spor İl müdürü Emrah Yüksel Babuşçu; "3 Ekim Dünya YürÜyüş günü vesilesiyle İl Sağlık Müdürlüğünün organize ettiği bu etkinliğe biz Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak sporcularımızla birlikte katılmaktan dolayı gururu duyuyoruz. Kurumlar arası koordinasyon içerisinde her zaman varız." ifadelerini kullandı. Kırklareli Aile ve ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman ise " Bizlerde çocuklarımız ile buradayız. Çocuk Hakları Komitemiz ile halihazırda bütün faaliyetlerde bir arada olmaktan dolayı mutluyuz" dedi. Son olarak konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Yüce, bu etkinlikte farkındalık yaratmanın önemli olduğunu belirterek " 3 Ekim 2018 Dünya Yürüyüş günü kapsamında düzenlenen bu etkinlikte olduğumuz için kurum olarak mutluyuz. Etkinliği düzenleyen Sağlık Müdürlüğümüz ve diğer kurum müdürlerimize teşekkür ediyoruz. Buradaki amaç bir farkındalık oluşturmak, yürüyüşe biraz da dikkati çekmek. Umarım herkeste bir farkındalık oluşturur." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol