Düğmeye basıldı

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Mera Islahı vb. Amenajmanı Projeleri ile mera alanları ıslah ediliyor. Projenin basına olan kısmında pilot köy olarak belirlenen Bayramdere Köyü’nde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Ali Dermenci’nin katılımıyla gübreler meralara atıldı.  

Projenin amacı olarak, Ülkemizde ve İlimizde Mera Kanunu kapsamında Mera Islahı ve Amenajmanı Projeleri uygulanmaktadır. Uygulanan bu projeler i|e mera, yaylak ve kışlaklarda otlatma kapasitelerinin arttırılması, ot kalitesinin iyileştirilmesi, ülkemizde ve ilimizde kaba yem açığının kapatılması, hayvancılık ile uğraşan kesimin daha verimli bir hale getirilmesi, erozyonun önlenmesi, çevrenin korunarak geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Mera Islahı ve Amenajmanı Projelerinin uygulanmasında diğer bir amaç ülkemizin doğal zenginliklerinden olan mera alanları topraklarında bulunan bitki besin maddeleri eksikliklerinin giderilmesi, düzenli bir otlatma sistemi ile sürdürülebilir bir sistemin oluşturulmasının sağlanması ve diğer olumsuz faktörlerin giderilmesidir.
Bu proje ile ulaşılmak istenilen hedef ise Mera alanlarımızdaki gelişmeler takip edilmekte olup, mera ıslahı ve amenajmanı uygulanan köylerde çalışmalar hızla devam etmektedir. Hedef İlimizde tüm köylerindeki mera alanlarımızda ıslah ve amenajman projeleri hazırlayıp uygulamaya koymaktır. Böylece mera alanlarımızın ot verimlerini ve kapasitelerini arttırarak kaba yem açığımızı kapatmak, hayvancılığımızı daha verimli, kazançlı ve kaliteli bir seviyeye ulaştırmak hedeflenmektedir.
Projenin uygulandığı Köyler
Bu kapsamda İlimizde 19 köyde toplam 43.779 da alanda Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi hazırlanmış ve uygulamaya konmuştur. Tamamlanan projelerin dışında, hali hazırda Merkez İlçe Bayramdere Köyü (2.803’da), Değirmencik Köyü (4.906’da) ve Kızılcıkdere Köyü( 1.528’da) ile Kofçaz İlçesi Malkoçlar Köyü (1.388’da) ve Pehlivanköy İlçesi Kumköy Köyü (706’da), Babaeski İlçesi Erikleryurdu Köyü (1.644’da) olmak üzere toplam (12.975’da) alanda proje çalışmaları devam etmektedir. Yapılan proje sonucunda sonuç olarak, 2017 yılı bahar döneminde mera alanlarına toplam 201,20 ton gübre atılmış olacaktır.
Söz konusu gübrelerin alımı için 200.000,000 TL harcanmış olup, gübreler çiftçilerimizin katkıları ile atılmaktadır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol