“Düdüklüde Kıymalı Bamya” seyirciyle buluşacak

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tiyatro oyunları ile Kırklarelili seyircileri buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda "Düdüklüde Kıymalı Bamya" adlı oyun 10 Şubat 2018 Cumartesi günü, İlimiz Kültür Merkezi Salonunda saat 20.00'de seyirciyle buluşacak. İl Kültür ve Turizm Müdürü tarafından yapılan açıklamada; “Türk tiyatro sanatının gelişmesini, ilerlemesini, yaygınlaştırılmasını, halkın dil ve kültür eğitimini, yurt sevgisini, görsel ve bilimsel olarak yükseltmek, yurt içi ve yurt dışında festival ve turneler düzenleyerek kültür faaliyetlerini dünya çapında yaygınlaştırmak amacıyla kurulmuş olan Bakanlığımız Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 2018 yılında da pek çok değişik oyun ile turnelere başlamış bulunmaktadır. Bu kapsamda, İstanbul Devlet Tiyatro Müdürlüğü'nce yetişkinlere yönelik "Düdüklüde Kıymalı Bamya" adlı oyun 10 Şubat 2018 Cumartesi günü, İlimiz Kültür Merkezi Salonunda saat 20.00'de temsil edilecektir.
"Düdüklüde Kıymalı Bamya" adlı tiyatro oyununun biletleri 4,50.-TL ve 7,50.-TL olup, biletler İstasyon Caddesi'nde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden (Tel: 2141947) temin edilebilecektir” dendi.
Düdüklüde Kıymalı Bamya, yaygınlaşan dedikodu ve eğitimsiz toplum kültürünü eleştirirken, bunlara karşı olanların ötekileştirilmesini sorguluyor. Sabah kahveleri, fal tutkuları ve içi boş anlamsız sohbetleriyle küçük burjuva kadınlarının duyarsızlıklarına komik bir bakış sergiliyor. "İyi bir yemek, iyi bir demokrasiye benzer."
Açıklamada ayrıca; “Sanat kurumlarıyla vatandaşlarımızı buluşturmak, İlimizdeki sanatsal etkileşimi yoğunlaştırmak ve sanatın birleştirici, bütünleştirici özellikleriyle halkımıza ulaşmayı amaç edinmiş olan Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce Kırklarelili tiyatro sever halkımızı anılan tiyatro oyununda görmek istiyoruz” dendi. (Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol