Dualar yağmur için okundu

Trakya’da geleneksel hale gelen yağmur duaları 20 Mayıs Cumartesi günü Kayalı, Düzorman- Yörükbayır, Ahmetçe ve Dereköy ile devam etti.

Geleneksel bir hal alan Yağmur Dualarında, takvimin sonuna yaklaşırken yapılan organizasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Kırklareli'nin sınıra en yakın köylerinden olan Düzorman Köyü'nde Yörükbayır köyü ile birlikte ortaklaşa yağmur duası düzenlediler.
Yağmur duaları için sırayla bir araya gelen köylüler, kendi köylerinde ve çevre köylerdeki yağmur dualarına da destek oluyor. 20 Mayıs Cumartesi günü Yağmur duasına ev sahipliği yapan Düzorman Köyü ve ortaklaşa düzenlediği Yörükbayır köyü yağmur duası için bir araya gelen köylüler, yağan yağmura şükredip bereket için Hakk'a dua ettiler.

Öğle namazına müteakip kılınan ve ardından yemek ikram edilen köylüler, katılımdan dolayı memnuniyetlerini dile getirip çevre köylerden gelen konukların desteği için de teşekkürlerini sundu. Kırklareli'nin Düzorman Köyü'nde 29 Mayıs 2016 günü gerçekleşen yağmur duasıyla yürekler ve eller bir oldu yağmur için Allah'a yöneldi. Yağmur Duası etkinliği için bir araya gelen köylüler imece usulü ile közde hazırladıkları yemeklerini gelen ziyaretçilere ikram ettiler. Muhtarlar bu heyecanı yaşadığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek. Gelen misafirlere teşekkürlerini iletti. Bu etkinliklerin yağmur duasından çok şükür duası olduğunu dile getiren Hasan Güzelyavuz artık tüm Kırklareli'nde gelenek haline gelen yağmur ve şükür duası etkinliklerine katılanlara teşekkürlerini iletti. Yaklaşık 600 kişilik yemek hazırladıklarını belirten Güzelyavuz yemekleri hazırlamak için yaklaşık 50 kg pirinç, 50 kg kuru fasulye, 200 kg da et kullandıklarını söyledi. Sadece köy halkının yardımı ile malzeme aldıklarını ileten Güzelyavuz yemeklerin de geleneksel usullerle közün üstünde kazanlarla yapıldığını dile getirdi.
İlimiz merkez ilçeye bağlı köylerde yağmur duaları, birlik ve berberliği pekiştirmeyi sürdürüyor. İşte bu yağmur dualarının geçtiğimiz Cumartesi günü ilk adresi Ahmetçe köyü oldu. Köy Muhtarı Ahmet Sağlam ve beraberindekilerin gelen misafirleri tek tek ağırladığı.İmece usulü ile kurulan masalarda, öğle namazının kılınmasıyla birlikte yemekler dağıtılmaya başlandı. Vatandaşların aynı masaları paylaştığı, birlik ve beraberlik içinde geçen yağmur duasında, hep bir ağızdan bereket ve şükür için dualar edildi. Ahmetçe Köy Muhtarı Ahmet Sağlam, gerçekleştirdikleri yağmur duasında tüm köy halkının katkısının olduğunu, bu gibi organizasyonların insanları birbirine yakınlaştırdığını dile getirdi.
Onlarca köy ve beldede vatandaşın Yaradan'a yağmur diye dua ettiği yemekli toplantılar aralıksız devam ediyor. Cumartesi günü Kırklareli merkeze bağlı en büyük köylerden olan Kayalı köyünde yağmur duası yapıldı. 380 kilogram kuzu eti, 150 kilogram pirinç, 90 kilogram fasulye, 2000 adet ayran, 1000 adet ayran ile verilen yağmur duası yemeğinde 1200 vatandaşa yemek verildi. Kayalı Köy Muhtarı Adnan Avcu yaptığı kısa açıklamada; "geçen sene yaşanılan kuraklığın bu senede olmasını istemiyoruz. Tarla, bağ, bahçe gibi ekmeğimizi çıkarttığımız yerlerde Her şeyimizi yapıp tevekkül içinde Allaha yağmur için dua etmek için bir araya geldik."dedi.
20 Mayıs Cumartesi yağmur
dualarının bir diğer adresi de Dereköy oldu
Cumartesi günü merkez’e bağlı Dereköy’de yağmur duası gerçekleşti. Gerçekleşen yağmur duasına civar köy muhtarları ve misafirler katılım gösterdi. Dereköy Muhtarı Remzi Kasap yaptığı açıklamada “ Köyümüzde her sene olduğu gibi bu senede yağmur duası düzenledik. Yağmur duası için 600 kişilik yemek yaptık. Katılım gösteren misafirlerimize teşekkür ediyorum. “ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol