Doygun; “Amacımız günü kurtarmak değil, gelecekte bizleri temsil edecek çocuklarımıza iyi bir zemin hazırlamak”

Kırklareli TÜFAD şubesine 15 Eylül Cuma günü Milli Takım Trakya Bölge sorumluları ziyarette bulundu. Milli Takım Trakya Bölge sorumluları olan Kamil Doygun, Bülent Akyıldız ve Ahmet Gün, gelecek nesillerin yetişmesi ve Milli Takım süreci hakkında önemli bilgiler verdi.

Milli Takım Trakya Bölge Sorumlusu Kamil Doygun, Trakya Bölgesinde spora bakış açısından bahsederek, “2010 yılında Kırklareli’ne kurduğumuz Antrenörler derneğine yönetim kurulu ve arkadaşlarımızla birlikte bir ekip olduk. İlimizin ve bölgemizin sorunlarını kısa sürede gidermek için çeşitli çalışmalar ve faaliyetlerde bulunmaktayız. 2010 yılından bu güne kadar Trakya’da sporda ilimize ve bizlere bakış açısı çok eksikti. Bu eksiklikleri gidermek için Türkiye Futbol Bölge sorumluları ile eksiklikleri iletip bölgemize ve ilimize spor açısını değiştirmek için çok gayretli çalışmalar içerisine girdik. Amacımız günü kurtarmak değil, gelecekte bizleri temsil edecek çocuklarımıza iyi bir zemin hazırlamak. Bunun içinde yetkililer duyarlı oldular. Daha önce başlattığımız U13 bölge karmaları bu yılda diğer yaş gruplarına bölge karmaları alıp Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Silivri, Büyük Çekmece ve Küçük Çekmece olarak Trakya bölgesi olarak ayrıldı. Bunu resmi bir hale getirilmesi İlimiz ve bölgemizdeki sporcuların önünü açacaktır. Dernek olarak yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte bütün gayretimiz ile İlimizi ve bölgemize katkı sunmak için mücadele ediyoruz. Tabi ki bizim bir sivil toplum örgütü olarak bizim olaya parmak basmamız bir yere kadar. Bütün buradan seçilmiş ve atanmış yetkili büyüklerimize, amirlerimize de Trakya bölgesinin spor bakımından ayrı bir bölge olması için gerekli çalışmaları taban birlikler ile yapılmasını istiyoruz. Bizim görürlülük hesabına göre yaptığımız üzerimize düşen görevi laiki ile yapıp sorunları yerinde ve zamanında yetkililere bildirmek ve ondan sonraki çalışmalar geri dönüşler Türkiye Futbol Federasyon ile Türkiye Milli Takımı sorumluları yetkisindedir. İlimizdeki geleceğimizi temsil edecek olan çocuklarımızın programlı ve sistemli bir şekilde iyi bir takımlara ve Milli Takımlara kadar sporcuları göndermek. Fakat burada elit sporcu dediğimizde bulunması çok zor iyi bir birey iyi bir vatandaş olmaları katılımcı ve paylaşımcı olmaları için katkı sağlamaktayız. Bu konuda üzerimize düşen bütün görevleri yerine getiriyoruz. İnşallah bundan sonraki neslimizdeki çocuklarımıza daha iyi hizmetler daha iyi şartlar sunma bize kısmet olur. Bu konuda göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı siz değerli basın arkadaşlarıma da teşekkür ederim bizim sesimiz kulağımızsınız bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Milli Takıma nasıl dâhil olunabilir
Daha sonra özellikle Milli Takıma ne şekilde dahil olunabilir hakkında bilgi veren Kamil Doygun, “Çocukları Milli Takıma katmak için en çok dikkat ettiğimiz konular öncelikle çocuk tam yaşında olması, yetenekli olması yetenekli kişiyi bulup bu kadronun içerisine aldığımız zaman yapmış olduğumuz organizasyonlarda milli takım ve bölge hocaları örneğin Antalya’da orada hocalar olarak kriter olarak dikkat ettiğimiz konular şunlar; top rakipteyken çocuğun davranış biçimleri, pozisyon alması top kendi takımındayken hücum organizasyonuna katılması dolayısıyla sahada pozisyon hücum savunmada pozisyon alması ve dinamik oyuncular çalışkan tek yönlü değil iki yönlü oynayabilen takım oyuncusu bireysel futbol artık günümüzde kalmadı takım oyununa yatkın uygun yetenekleri tespit edip bu çocukları sonra 150 ye yakın squat kulüp hocaları izliyor Türkiye’den ve Türkiye dışından gelen hocalar izliyor ve hayatları kurtuluyor” diye ifade etti.
Kırklareli’nde alt yapı yetiştiriciliği de hız kesmeden devam ediyor
Yine aynı şekilde Kırklareli TÜFAD Yönetim Kurulu üyelerinden Antrenör Özay Balcı tarafından gelecek nesil en güzel şekilde yetiştirilmeye devam ediyor. Ekip haftanın belirli günlerinde Atatürk Stadyumunun hemen yanından bulunan Sentetik Saha’da çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol