Down sendromlu çocuklara anlamlı gece

Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği Down Sendromlu çocuklara yönelik gece düzenledi. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen gecede çeşitli etkinlikler düzenleyen Dernek yönetimi, çocuklarımıza bir tek gülümseme yeter açıklamasında bulundu. Dernek başkanı Nihal Bircan; “Down Sendromlu çocuklar, özel çocuklardır. Onlar bir sıcak gülümseme ile dünyaları verebilirsiniz” dedi. 

Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği tarafından Down Sendromlu çocuklara yönelik gece düzenlendi. Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen geceye, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, Kırklareli Kamu Hastaneleri Sekreteri Dr. Fergan Genç, ile Down Sendromlular ve aileleri katılım gösterdi.
Düzenlenen gecede konuşma yapan Dernek Başkanı Nihal Bircan; “Down Sendromlu çocuklar, özel çocuklardır. Bu çocukların, ne dünyanın ne de kötülüklerin farkında değiller. Onlara sıcak bir gülümsemeyle dünyaları verebilirsiniz” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından Down Sendromlu bir kız annesi olan Yeliz Uçar ise yaptığı duygu yüklü konuşmasında göz yaşlarına hakim olamadı. Uçar yaptığı konuşmasında; “ Down sendromlu bir kız çocuğu annesi olmaktan son derece gurur duyuyorum. O bana Allah’ın bir lütfü. Ben bir anneyim, o benim meleğim” dedi. Gecede, Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur da oyunlarda çocuklarla eşlik etti. Dernek yararına yapılan açık arttırmada sunulan “Allah” ve “Muhammed” yazılı el işlemeli çerçeveyi AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz satın aldı.
CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur ise derneğin ritim gurubunun malzemelerine sponsor oldu. Konuşmaların ardından Down Sendromlu çocuklar halk oyunu oynadı ve çocuklara temsili olarak kına yakıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol