Dostluk sınırları aşıyor, Kırklareli kadını kazanıyor

Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez bu kez eşi Celestina Diaz Lavigne ile birlikte gazetemiz sahibi, Öznur Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Öznur Tüzün’ün misafiri olarak ilimize geldi. Tüzün öncülüğünde Uluslar arası Rumeli Kadın Derneği ve kurulan Kadın Girişim Kooperatifleri çatısı altında sınırları aşan projelere imza atmak adına gerçekleşen bu anlamlı buluşmada dostluk mesajları verildi. Kendi ekonomik gücünü elde eden, kendi ayakları üzerinde duran, üreten, evini, ailesini geçindiren bir kadın profili için yola çıktıklarını ifade eden Tüzün, bu kapsamda dernek ve kooperatiflerin sınır ötesi ortak projeler için hazır olduğunu ifade etti. Büyükelçi; her daim iki ülkenin ortak projeler için hazır olduğunu ellerinden gelen katkıyı sağlamak için üzerilerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade ettiler.

Birkaç hafta önce Kırklareli doğumlu Rüçhan Eroğlu'nun tavsiyesiyle Paraguay – Türkiye Ticaret Odası (CAPATURK) Kurucu Başkanı Rodrigo Samaniego ile birlikte Kırklareli’nde bir dizi ziyaret gerçekleştiren Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez bu kez eşi Celestina Diaz Lavigne ile birlikte gazetemiz sahibi, Öznur Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Öznur Tüzün’ün misafiri olarak ilimize geldi. Heyete, Renan Eroğlu da eşlik etti. 
Tüzün, Önadım Gazetesi binasında gerçekleşen buluşmada, Uluslararası Rumeli Kadın ve Kültürel Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği ile Rumeli Kadın Özel Çocuklar Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Istranca Kadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kırklar Kadın Özel Aile Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatiflerinin amaç ve misyonlarını misafirlerine anlattı. 
Kendi ekonomik gücünü elde eden, kendi ayakları üzerinde duran, üreten, evini, ailesini geçindiren bir kadın profili için yola çıktıklarını ifade eden Tüzün, bu kapsamda dernek ve kooperatiflerin sınır ötesi ortak projeler için hazır olduğunu ifade etti. Demircihalil’de hayata geçecek olan Rumeli Life Doğal Yaşam yerleşkesinde karavan kamping, ata sporları alanı, olimpik havuz ve yerleşkelerin yanı sıra üreten kadınlarımıza yönelik atölye ve pazarın da yer alacağını ifade eden Tüzün, Büyükelçi Valdez ve eşine bir sunum gerçekleştirdi. Amacının hem üreten kadınların alın terinin karşılığını almaları, hem de ilimizin, ülkemizin ulusal çapta tanınması olduğunu vurgulayan Öznur Tüzün bir kez daha misafirlerine şükranlarını sundu.
Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez ve Celestina Diaz Lavigne ise Tüzün’ü bu güzel çalışma ve projelerinden dolayı tebrik ettiler. Her daim iki ülkenin ortak projeler için hazır olduğunu ellerinden gelen katkıyı sağlamak için üzerilerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade ettiler.
Tüzün Büyükelçinin eşi Celestina Diaz Lavigne’ye günün hatırası bir hediye sunarken, Paraguaylı heyet de Tüzün’e bir hatıra armağan etti. 
Öznur Tüzün daha sonra Paraguaylı heyeti Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü ile ilimiz Müzesine götürdü. Buradaki eserleri hayranlıkla karşılayan Paraguaylı çift, İl Kültür Müdürü Veli şen öncülüğünde, Olgunlaşma Enstitüsü ve Müze yönetiminden eserlerin ve ilimizin tarihi hakkında da detaylı bilgiler aldılar. 
Heyet daha sonra iyi dilek temennileri ile Kırklareli’nden ayrıldı. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bir ihtimal daha var 14 Haziran 2022 Salı 15:52:57

    Gazete sahibi ve inşaatçı Kırklareli kadını Öznur Tüzün görünen o ki Paraguay adına Trakya Fahri Konsolosu olacak gibi ilişkilere bakılırsa