Dört partiden Avrupa Parlamentosu’nun kararına kınama

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grupları, Avrupa Parlamentosu'nun kararını ortak bildiriyle kınadı. Ortak bildiride, "Suriye'nin kuzeyindeki terör odaklarına karşı icra edilen Barış Pınarı Harekatı hakkında bugün Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen kararı yüce milletimiz adına TBMM olarak bütünüyle reddediyoruz, kınıyoruz" denildi. Bildiriyi AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmazda, sosyal medya hesabından paylaştı.

“TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti Grupları olarak, ortak bildiriyle, Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütlerini etkisiz hale getirmek ve ulusal güvenliğimiz için yürüttüğümüz Barış Pınarı Harekatı karşıtı Avrupa Parlamentosu kararını reddettik ve kınadık” diyen AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, üzerinde Çankırı Milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu, Manisa Milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi Grubu Başkanvekili Özgür Özel, Sakarya Milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Başkanvekili M. Levent Bülbül ve İzmir Milletvekili İYİ Parti Grubu Başkanvekili D. Müsavat Dervişoğlu’nun imzası bulunan ortak bildirinin fotoğrafını paylaştı.
Söz konusu bildiride şu ifadeler yer aldı;
“Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda hazır bulunan siyasi parti grupları olarak Ülkemizce Suriye'nin kuzeyindeki terör odaklarına karşı icra edilen Barış Pınarı Harekatı hakkında bugün Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen karan, yüce milletimiz adına TBMM olarak bütünüyle reddediyor, kınıyoruz.
Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımız ve BM Güvenlik Konseyi'nin terörizmle mücadeleye ilişkin kararları uyarınca uluslararası hukuk temelinde yürütülen harekat, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG unsurları ile bu unsurlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçleri hedef almıştır. Sivillerin ve sivil altyapının zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmiş, gereken her önlem uygulanmıştır. Esasen bu hususlar ilgili kurumlarımız tarafından yapılan açıklamalarla da her vesileyle kamuoyuna duyurulmuştur. Avrupa Parlamentosunun kararındaki iddiaların tamamı, bugüne kadar defalarca uluslararası kamuoyu nezdinde ve yabancı muhataplarımızla en üst düzeydeki temaslarımızda ilgili makamlarımızca yalanlanmış veyahut gereken izahat getirilmiştir.
Terörle mücadelesinde Türkiye'yle dayanışma göstermek yerine, bir terör örgütünün safını tutmayı ve gündemine hizmet etmeyi tercih eden Avrupa Parlamentosu'na, PKK'nın AB ve NATO tarafından da terör örgülü olarak kabul edildiğini bir kez daha hatırlatma gereğini duyuyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarını hedef alan bu tür kararları hiçbir şekilde kabul etmediğimizi, bu kararı Avrupa'nın ortak çıkarları için en ciddi düzeyde sorun doğurma kapasitesinde gördüğümüzü, bu kararın bağlayıcı olması için atılmış ve atılacak her tür adıma karşı milletimizin ortak kararlılığını ve dayanışmasını ifade ettiğimizi, icra organının uluslararası mütekabiliyet çerçevesinde gereken karşılığı vermesinin hak olduğunu kamuoyuna duyururuz. 24 Ekim 2019”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol