Dönüşün muhteşem olsun Kırklarelispor

Kırklarelispor kötü gidişe dur diyebilmek için 8. Hafta mücadelesinde deplasmanda İnegölspor ile karşılaşıyor. Bugün İnegöl İlçe Stadında saat:15.00’da oynanacak maçı Serdar Akkoçoğlu, Tuncay Çalıkoğlu, Önder Çalış ve Sezer Yalçın yönetecekler. İlk haftalarda ki formundan uzakta bir performans sergileyen Kırklarelispor, bu durumu döndürmesi adına kritik İnegöl maçından mutlak 3 puan alarak hafta içi oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası maçına moralli bir şekilde çıkmak istiyor...

Kırklarelispor zor bir süreçten geçiyor. İki hafta evinde oynadığı maçlardan istediği puanı alamayan Kırklarelispor Ligde bu puan kayıpları ile birlikte 10. sıraya kadar geriledi. Artık bu kötü gidişe dur demek isteyen Temsilcimiz, bugün yeniden canlanmak adına önemli bir maça çıkacak. Kırklarelispor hazırlıklarını tamamladığı İnegöl maçının hemen sonrasında hafta içi Çarşamba günü Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Ziraat Türkiye Kupası maçında karşı karşıya gelecek. Bu maçı kazanması halinde temsilcimiz gruplara kalmaya hak kazanacak.
İnegölspor takımı 7 haftanın sonunda 3 Galibiyet, 3 Beraberlik ve 1 Mağlubiyet alarak Ligde 12 Puanla 5. sırada yer alıyor.
Genel olarak İnegölspor’un Tarihine baktığımızda;
İnegölspor’a adını veren ve kurulduğu güne kadar ilçe de İdman Yurdu ve Demirspor başta olmak üzere birkaç gayri federe kulübün hegemonyasında bulunan İnegöl’de futbola renk katan Yıldızspor, 1954 yılında Yusuf Ziya Berk, Muzaffer Utkucu, Salih Soyuak, İlhan Memiş, Mehmet Barışman tarafından kurulmuştur.
Yıldız sporun kurulmasıyla İnegöl’de spor hareketi daha da hızlanmıştır.
Yıldızspor iki yıl futbol kulübü olarak faaliyetlerini devam ettirdikten sonra 1956 yılında faaliyetlerine güreş branşını da ekleyerek İnegöl’de mindere çıkan ilk güreş takımını da oluşturmuştur.
1950’li yıllarda Bursa Bölge Şampiyonluklarına katılarak dereceler elde eden Bursa Bölgesi güreşçisi Mehmet Altın Döğer ile şimdiki Bursaspor amigoluğunu yapan Yaşar Genç 8 kişilik takımla birlikte çalışmalara başlayarak güreş sporunun gelişmesi için önemli çalışmalara imza atmışlardır. Ancak bir süre sonra maddi sorunların büyük ölçüde artması bu çalışmaların sona ermesine neden olmuştur.
1962 yılına kadar gayri federe olarak futbol hayatını sürdüren Yıldızspor, adını Gökyıldız olarak değiştirerek Bursa 2. amatör ligine dâhil oldu.
Gökyıldızspor daha sonra adını İnegölspor olarak değiştirmiştir.
İnegölspor 1977–78 yılına kadar 2. Ligde mücadele ettikten sonra aynı yıl sezonda çekişmeli bir dönemden sonra şampiyonluğa ulaşarak 1.Lige yükseldi.
İNEGÖLSPOR (PROFESYONEL):
İnegöl’de spor kulüplerinin birleşmeleri ve tek vücut olarak seslerini Türkiye profesyonel liglerinde duyurabilmesi tüm İnegöllülerin ortak özlemi idi. Bu özlem 1984 yılında önemli girişimler sayesinde nihayet buldu. Yaklaşık 25 yıllık özlem İnegöl İdman Yurdu, Doğanspor, Demirspor yöneticilerinin ortak çalışması sonucu İNEGÖLSPOR ismi üzerinde mutabık kalınması ile son boldu.
O yıllarda bu kulüplerden kopan insanların oluşturduğu yeni kulüpler, bu spor kulüplerinin başarı oranlarındaki yetersizlikler, o dönemdeki adıyla Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ve Futbol Federasyonun amatör kulüplere yaklaşımını yetersizliği ve tesis konusundaki sıkıntılar gibi nedenlerde spor yapma ve yaptırma olanaklarının zorluğu spora ve futbola olan ilgiyi de azaltıyordu. Bu durumdan ne sporcular ne de idareciler memnun değildi. Bu olumsuz şartlarda milli takımlara sporcu yetiştirmek de neredeyse imkansızdı.
Bu sorunların çözümü için bir araya gelen kulüp yöneticileri, ilçe mülki idarecilerin de desteği ile birleşmeyi sağlama görüşmeleri yaptılar. Bu görüşmeler üç kulübümüzün anlaşmasıyla sonuçlandı.
10 Şubat 1984’te İnegölspor, 7 Mart 1984’te İdman Yurduspor, 2 Nisan 1984’te ise Demirspor genel kurulları toplanarak birleşme konusundaki yetkiyi yönetim kurullarına devrettiler. Bu yetkileri alan üç kulüp başkanları Hasan Bilge, Bekir Arıman, Ali Özün önderliğinde müteşebbis heyet kurulmasına karar verdiler.
1 Mayıs 1984’te İdman Yurdu, 4 Mayıs 1984’te Demirspor yönetim kurulları beklenen birleşme kararlarını alarak İnegölspor altında bütünleşmeyi ilan ettiler...
23 Mayıs 1984 tarihinde de bütünleşme resmen açıklandı
Üç kulübün yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyordu.
İDMANYURDU
Hasan Bilgi (Başkan) Refik Ünlüaslan, Orhan Eren, Sabit Darcan, Ali Sargın, İsmail Fışkınçiçek, Metin Çelik, Mümin Yılmaz, Vedat Kavasoğlu
DEMİRSPOR
Ali Öz (Başkan) Erdoğan Karakköy, Ahmet Özen, Reşit Köseleci, Salih Esiner, Zeki Şen, Mehmet İncebay, Erdinç Kut, Eyüp Barışlısoy
İNEGÖLSPOR
Bekir Anman (Başkan) Özkan Güriş, Ali Çağlarateş, Fatih Kibaroğlu, Hakkı Akbulut, Celal Demirhan, Hakkı Soyuak, Orhan Aydın, Kemal Özçetin

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol