Doluluk Oranı Yüzde 90

Kırklareli Üniversitesi (KLU) 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) çok yüksek bir doluluk oranına ulaşarak önemli bir başarı elde etti. 6 bin 50 olan toplam kontenjanın 5 bin 465’si dolan Kırklareli Üniversitesi bu sayıyla yüzde 90.33 doluluk oranına ulaştı. Kırklareli Üniversitesi’ne yerleşen tüm öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, yoğun ilgi için teşekkür etti.

2020 YKS tercih sonuçları, 26 Ağustos 2020 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre adaylar Kırklareli Üniversite'sine yoğun ilgi gösterdi.Toplamda 6.050 olan kontenjan, 5.465 öğrenci tarafından tercih edildi. Kırklareli Üniversitesi’nin akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında fakülteler bazında yüzde 93.59, meslek yüksekokulları bazında ise yüzde 87.98 oranına ulaşıldı. Üniversitenin doluluk oranı tüm birimler bazında ise; yüzde 90.33 doluluğa ulaştı.
8 Fakülte Yüzde Yüz Dolu
Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Turizm Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Sağlık Yüksekokulu yüzde 100 doluluk oranıyla dikkat çekti.
Ek Yerleştirmelerle Yüzde Yüz Doluluğa Ulaşacak
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yerleştirme sonuçlarının üniversite adına memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, sonuçların aday öğrencilere ve ailelerine hayırlı olması dileğinde bulundu. Rektör Şengörür, boş kalan 585 kontenjanın da ek yerleştirmede dolmasıyla birlikte yüzde 100 doluluk oranına ulaşacaklarını kaydederek, Kırklareli Üniversitesini tercih eden öğrencilere teşekkür etti.
Kırklareli Üniversitesi’nin sahip olduğu nitelikli akademik kadrosuyla birlikte çağdaş eğitim ortamlarıyla öğrencilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çalıştığına dikkati çeken Şengörür, Kırklareli ilinin öğrenci dostu bir şehir olduğunu ve Kırklareli Üniversitesi ailesi olarak her zaman öğrencilerin yanında olacaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol