Dolu dolu ara tatil

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı yeni düzenleme ile ara tatile başlayan öğrenciler geçtiğimiz Cumartesi günü ara tatilin ilk gününe “merhaba” dedi. Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın da sosyal medya üzerinden “iyi tatiller” dileklerini sunduğu yeni sistem eski tatil dönemlerinden bir hayli farklı geçecek. Resmi olarak 18-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak yeni sistemde ara tatiller çeşitli aktivitelerle zenginleştirildi. Bu kapsamda il genelinde farklı uygulamalar yapılacak. Bugün öğrenciler ara tatil çerçevesinde “Kamu kurumlarını ziyaret” başlığı altında Kofçaz Belediye İtfaiyesi’ni ziyaret edecekler. Pazartesi’den Cuma gününe kadar sürecek tatil döneminde her gün birçok farklı etkinlik ile öğrencilerin tatillerini dolu dolu geçirmeleri, tatil yaparken aynı zamanda çeşitli sosyal etkinliklere katılarak bilgiler edinmeleri amaçlanıyor.

Bu yıl ilk kez 18-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk ara tatilinde, öğrencilere yönelik etkinlik önerilerinin yer aldığı "aratatil.meb.gov.tr" sitesi kullanıma açıldı. Öğrencilere yönelik ara tatil etkinlik önerilerinin yer aldığı "aratatil.meb.gov.tr" sitesi kullanıma açılırken veliler, 15 Kasım Cuma akşamı itibarıyla, 81 ilde 18-22 Kasım'daki 5 günlük sürede yapılacak faaliyetleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde ayrı ayrı olmak üzere 'aratatil.meb.gov.tr' internet adresinden görebilecek.
Ailelerin farklı bir şehre gitmesi durumunda, internet sitesinden ilgili şehre tıklayarak istedikleri etkinliklere katılabilecekler.
Ebeveynleri çalışan öğrenciler için de etkinlikler olacak
Öğrencilere yönelik etkinlikler okul dışında yapılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüklerince kurulan komisyonlar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, vakıflar ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliği halinde faaliyetler düzenleyecekler.
Eğitime verilen arada, anne ve babaların çocuklarıyla daha nitelikli vakit geçirmeleri de amaçlanıyor. Öğrencilere yönelik hazırlanan etkinlik programı, gezi, sağlık, doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 ana başlık bulunuyor.
"Aile günü" kapsamında öğrenciler annesi veya babasının iş yerine gidebilecek. Çocuklar, annesi veya babasının yaptığı işi, iş arkadaşlarını, iş ortamını görecek. Çocuk, annesi ya da babasının iş yerinde bir gün geçirecek.
İyi tatiller
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ara tatilin iyi geçmesi temennisinde bulundu. Minsolmaz, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bu yıl ilk kez uygulanan 18-22 Kasım tarihlerini kapsayan #aratatil 'in ilk gününde tüm öğrencilerimize iyi tatiller. Bu bir haftada sporla, sanatla, doğayla, kültürle, değerlerimizle buluşmak için güzel bir fırsat..” paylaşımında bulundu.
Kırklareli Programında neler var?
Tüm detaylarına www.aratatil.meb.gov.tr web sitesindeki harita üzerinden bulunduğunuz ilin üzerine tıkladığınızda ulaşabileceğiniz uygulama ile Kırklareli’nde 18-22 Kasım tarihlerinde yapılacak etkinliklere ulaşmak mümkün. Her etkinlik için detaylara ve yapılacağı bölgeye yine etkinlik başlığına tıklayarak ulaşabiliyorsunuz. Bu kapsamda Pazartesi (bugün) gününün ilk etkinliği Kofçaz İlçe İtfaiyesine yapılacak ziyaret olacak. Ekteki resimde ise diğer etkinliklerin takmine yer verdik.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol