Dolu Ekili Alanları Vurdu

Kırklareli’nde önceki akşam aniden bastıran dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, 5 dakika süren dolu yağışından en çok Merkez’e bağlı Çeşmeköy, Yoğuntaş ve Kayalı köylerinin etkilendiğini bildirdi.

Kırklareli Merkez ve köylerinde 15 Mayıs 2022 akşamı aniden başlayan dolu yağışı tarım alanlarına zarar verdi. Dolu yağışı en çok Çeşmeköy, Yoğuntaş ve Kayalı Köyleri köylerinde etkili oldu. Tarım alanlarında zararın meydana gelmesi üzerine bir açıklama yapan Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak hasar tespitlerine hemen başladıklarını bildirdi. Aksoy, özelikle Çeşmeköy de hasarın yoğun olarak görüldüğünü aktardı.
Aksoy, “Teknik ekiplerimiz ile beraber sabahın erken saatlerinde araziler gezilerek incelemelerde bulunduk. Köy muhtarları ve çiftçilerle görüştüm. Hasar tespit çalışmalarına hızlı bir şekilde başladığımızı belirttim. Arazi incelemelerinde muhtarlarla ve arazide çalışan çiftçilere görüştüm.
Geçmiş olsun dileklerini ilettim. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için mutlaka TARSİM'e Tarım Sigortası yaptırmaları gerektiğini, sigorta bedelinin yüzde 50 devlet destekli olduğunu, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak çiftçilerin her zaman yanında olduğumuzu en kısa sürede hasar tespit çalışmalarının tamamlanıp Bakanlığa bildirileceğimizi söyledim. Devletimiz bütün ekipleri ile üreticimizin yanında. Allah doğal afetlerden üreticimizi korusun” açıklamasında bulundu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol