Doların yükselişinin nedeni içeride değil dışarıda

AK Parti Kırklareli 1. Sıra Milletvekili Adayı Selahattin Minsolmaz, AK Parti’nin yeni binasında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Seçime kısa bir süre kaldığını belirten Minsolmaz, bir yandan seçim için çalışmalara devam ederken bir yandan da seçim öncesi ülke ekonomisi üzerinden AK Parti’ye yapılmak istenen ekonomik operasyona değindi. Doların yükselişinin nedenlerini içeride değil dışarıda aramak gerektiğini kaydeden, Minsolmaz, “Biz sürekli toplumun içerisindeyiz. Çok net olarak görüyoruz ki vatandaşımız nasıl 15 Temmuz’u fark ettiyse, dış mihrakların ekonomi üzerinde yapmak istediklerini oyunu da çok net görmüştür. Hükümetimiz, yetkili organlar ve Merkez Bankası boş durmuyor. Allah’ın izniyle bu yöndeki saldırıyı mücadele vererek, boşa çıkartacağız” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli 1.Sıra Milletvekili Adayı Selahattin Minsolmaz, seçimlere ilişkin gazetemiz muhabirlerine açıklamada bulundu. Minsolmaz seçim çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek; “AK Parti ailesi olarak seçim çalışmalarımıza başladık. Ankara’da Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın katılımı ile aday tanıtım toplantımızı gerçekleştirdik. Coşkulu bir toplantının ardından bizde hemen ayağımızın tozuyla ilimize geldik. Önemli bir seçimin arifesindeyiz. Alınan erken seçim kararı sonrasında partiler adaylarını belirlediler. Partimizin yapmış olduğu değerlendirmeler sonucunda adaylarımız belirlendi. Türkiye’de belirlenen adaylar partiler tarafından YSK’ya teslime edildi. Seçime az bir zaman kala hızla etkili olacağımız bir seçimin sürecini başlattık” dedi.
“Dolarda yaşanan yükseliş ülkemize
bir ekonomik saldırıdır”
Son günlerde yaşanan dolar yükselişine ilişkin konuşan AK Parti Kırklareli 1.Sıra Milletvekili Adayı Selahattin Minsolmaz dolar yükselişinin ekonomik bir saldırı olduğun belirterek, “Türkiye’de Cumhurbaşkanımız ve ekonomi uzmanlarına göre dolarda yaşanan bu hareketlenme ülkenin iç dinamikleri ile ilgili olan bir şey değil. FETÖ hain darbe girişimini ülke olarak yaşadık. Vatandaşımız, canı pahasına mücadelesini gösterdi.  16 Temmuz sabahına kalmadan bu hain darbe girişimi defedildi. O günden bu güne sadece terör anlamında değil. Başka birçok alanda da ülkemize saldırlar oldu.
Türkiye’nin uluslararası ilişkilerini ve iç dinamiklerini zedeleme anlamında, bunun yanında Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatına, Fırat Kalkanı Harekatına gölge düşürmek ve sınırımızın yanı başında terör koridoru oluşturmak adına ABD’nin PYD’ye 5 bin tır silah yardımı yaptığını dünya alem biliyor. Bunların yanında Türkiye’nin dik duruşu özellikle 15 Temmuz’da yapılmak istenenin karşılığının bulunmaması, milletimizin neler olduğunu çok net görmesi üzerine dış mihraklar bu sefer seçim arifesinde ekonomi ile ilgili sıkıntıya sokmak için çabalıyorlar. AK Parti’nin ekonomik istikrar sürecine ve toplumda bir güvensizlik yaratır mıyız çabası içerisinde bulundular” diye konuştu.
“Türkiye güçlü bir ülke vatandaşlarımız
her şeyin farkında”
Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Minsolmaz yapılan ekonomi saldırısında vatandaşların her şeyin farkında olduğu söyledi. Minsolmaz, “Biz sürekli toplumun içerisindeyiz. Çok net olarak görüyoruz ki vatandaşımız nasıl 15 Temmuz’u fark ettiyse, dış mihrakların ekonomi üzerinde yapmak istediklerini oyunu da çok net görmüştür. Hükümetimiz, yetkili organlar ve Merkez Bankası boş durmuyor. Allah’ın izniyle bu yöndeki saldırıyı mücadele vererek, boşa çıkartacağız. Erken seçimin neden önemli ve faydalı olduğunu bu ve buna benzer saldırıların bir takım mihraklar tarafından tertip edildiğini, fakat erken seçim kararı alarak, onların planlarının bozulduğunu gördük. AK Parti nasıl ki 16 yılda her alanda reform yapıyorsa, böyle dış mihraklarda her alanda saldırı yapmaya çalışıyor. Ama Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu, AK Parti’nin güçlü kadroları ve MHP’nin Cumhur İttifakında yer alarak, bundan önce olduğu gibi Türkiye’ye yapılan saldırıları görmüş olması sevindiricidir. Meselenin sadece AK Parti olmadığı ve herkesin milli bir duruş sergilemesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Dünyada yapılan zulümlere ve haksızlıklara karşı sesini yükseltti”
Dünyada yapılan zulümlere ve haksızlıklara karşı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini yükselttiğini söyleyen Selahattin Minsolmaz; “Başka bir Türkiye yok. Herkesin gidecek bir yeri vardır. Bizlerin ise tek memleketi Trakya ve Anadolu’dur. Dolayısıyla biz bu konuda taviz vermeyeceğimizi ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımızın dünyadaki çarpık gidişe, zengin ülkelerin fakir ülkeleri sömürmesine karşı çıkarak, Dünya 5’ten büyüktür demesi oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.
“Mazlum milletlerin yanındayız”
Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli 1.Sıra Milletvekili Adayı Selahattin Minsolmaz “Ortadoğu’da 1. Dünya Savaşı’ndan bu yana bitmek bilmeyen kan var. Filistin Devleti İsrail’in işgalinde. Bu yetmemiş gibi ABD tarafından KUDÜS’ün İsrail’in Başkent ilan edilmesinden sonra Türkiye bunun yanlış olduğunu söyledi. Arkasından birçok dünya ülkesi yapılanın yanlış olduğunu dile getirdi. Tüm bunların yanında Ramazan Ayı’na gölge düşüren 62 Filistinli Müslüman kardeşimizin hayatına mal olan hain bir saldırı oldu. Bunu kınadık ve 3 binin üzerinde insan orada ciddi anlamda yaralandı. Ülkedeki seçimin dünyada mazlum halklar ile ilgisi vardır. Seçim sadece bizim 81 Vilayetimiz ile ilgili değildir. Irak’ta, Suriye’de Filistin’de yaşanan olaylara başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere siyasi parti olarak duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. Mazlum milletlerin yanındayız” dedi.
“Yapılan saldırılarda Türkiye’miz
yine zaferle çıkacak”
Türkiye’ye yönelik saldırılarda Türkiye’nin zafer kazanacağını dile getiren Minsolmaz “Türkiye’nin dik duruşu ülkeleri rahatsız etti. Önce FETÖ ile bu anlamda çok ciddi bir saldırı yapıldı. Ondan sonrada şimdi ekonomik saldırıyı yapmaya çalışıyorlar. Bu konuyu biliyorduk. Her türlü uyarı yapıldı.
Türkiye bu saldırıdan da muzaffer olarak çıkacaktır. Seçim sonuçları açıklandığında Türkiye’de Cumhur İttifakına olan teveccüh güçlü bir meclis, güçlü bir Cumhurbaşkanı desteklenecek. Türkiye üzerinde oyun kurmak isteyenlerde dersini alacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Doları değil tarımı konuşun 04 Haziran 2018 Pazartesi 11:11:23

    Evet para piyasaları bu ülkenin son zamanda sorunu. Çoğu dış kaynaklı spekülatif diz çöktürme oyunları olabilir. Ama Trakya insanına para değil üretim piyasalarından haberler verin. Trakya insanına tarımdan çevre tehtidleri altındaki tarım arazilerinin ne olacağından bahsedin sayın vekilim. Köyler boşalıyor. Gezilerinizde ihtiyarlardan başka kimseleri bulamadığınızı siz görüyorsunuz. Üretim olmadan düze çıkılmaz. Köylülerimizi sanayi bölgelerine işçi yolayarak bu işler olmaz. Kırsaldan kalkınmada ne yapıyorsunuz onu deyin ? Bana doları değil cebime üreterek girecek TL'yi anlatın.