Dolandırıcılıkla mücadele için köy camilerinde hutbe okutulsun

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli merkez ilçe ve köylerdeki muhtarlar ile bir araya geldi. Muhtarların istek ve şikayetlerinin dinlendiği toplantıda gündem maddelerinden birisi de son zamanlardan ilimizde de oldukça yükselen dolandırıcılık olaylarıydı. Son aylarda özellikle yaşlı vatandaşları telefon yoluyla dolandıranlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Vali Çiftçi, bu durumun önüne geçilmesi için vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti. Vali Çiftçi, vatandaşların bilinçlendirilmesi için köylerde bulunan camilerde konu ile alakalı hutbe okutulmasının yararlı olacağını söyledi ve konu ile ilgili talimat verdi.

17 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Vali ile muhtarların buluşmasında gündeme gelen telefon ile dolandırıcılık vakaları hakkında çözüm önerileri sunuldu. Söz alan Asayiş Şube Müdürü İbrahim Şahin, ”Kendini hakim, savcı, emniyet müdürü olarak tanıtıp, özellikle yaşlı vatandaşlarımızı dolandıran şahıslar ilimizde de çok arttılar. Bu konu hakkında köylerimizdeki, mahallelerimizde ki vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Muhtarlarımız vatandaşlara uyarılarda bulunsun
Muhtarların bilgilendirme yapmasının yararlı olacağını vurgulayan Şahin, “Bu konuda birçok mağduriyet yaşanıyor. Hem ilimiz merkezde hem de köylerimizde oluyor. Bu konu hakkında jandarmamızla birlikte çalışıyoruz. Muhtarlarımızdan ricam bu konu hakkında vatandaşlarımızı uyaralım. Sizden hakim, savcı olduğunu söyleyerek para isteyenlere inanmayın hemen telefonu kapatıp, polis ya da jandarmayı arayın” dedi.
“Cuma Hutbesi’nde bu konuyu aktaralım”
Konu hakkında konuşan Vali Orhan Çiftçi; “Bu konu hakkında Müftülüğe dilekçe verilip özellikle köylerde Cuma Hutbesi’nde vatandaşlarımıza bu konuyu aktaralım” diyerek önemli durum hakkında talimat verdi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen olayı hatırlatan Vali Çiftçi, o dolandırıcıların Çorum’da yakalandığını ifade etti. Dolandırıcıların dikkate alınmaması gerektiğinin altını çizen
Telefonu kapatıp
yetkilileri arasınlar
Vali Çiftçi, “Vatandaşlarımız bu şahıslar kendilerini aradığında telefonu kapatıp gerçekten bizlere ulaşmaya çalışsalar, gerçekten böyle bir şey olmadığını anlayacaklar. Zaten herhangi bir devlet yetkilisi vatandaştan bu şekilde para istemez. Bütün vatandaşlarımızın bunun bilincinde olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol