Dolandırıcılara karşı dikkat!

Kırklareli Valiliği, kendilerini Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Vali Yardımcısı veya kamu kurum yöneticisi olarak tanıtıp solunum cihazı alınacağı gerekçesi ile vatandaşlardan para isteyen dolandırıcılara karşı halkı uyardı

Kırklareli Valiliği konuyla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi: “ Son günlerde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınını bahane ederek, ilimiz genelinde art niyetli kişi ya da kişilerin kendilerini Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Vali Yardımcısı veya kamu kurum yöneticisi olarak tanıtıp, çeşitli hayır ve yardım bahaneleri ile işadamlarımızdan ve vatandaşlarımızdan özellikle solunum cihazı alınacağı gerekçesi ile para istediğine dair duyumlar alınmaktadır.
Kırklareli Valiliği’nin veya herhangi bir kamu kurumunun, iş adamlarından ya da vatandaşlarımızdan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir durum, kesinlikle söz konusu değildir. İhtiyaç sahibi, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza yapılan yardımlar, Kırklareli Vefa Sosyal Destek Grubu, Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce Valiliğimiz koordinesinde gerçekleştirilmektedir. İlimizdeki dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bu nedenle kolluk görevlilerimize yardımcı olmak ve vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen kolluk kuvvetlerimizi 112-155-156 numaralı telefonlardan arayarak ihbarda bulunmaları, bu kişi ya da kişilere kesinlikle itibar etmemeleri önemle rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol