Dökümhanede proje çalışmaları başladı

Demirköy’deki Fatih Dökümhanesi’nde 2019 yılı için proje çalışmaları başladı. Proje çalışmalarının başladığı Demirköy’deki tarihi Fatih Dökümhanesi’nde görevli kazı ekibindeki Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Demirköy Dökümhanesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Yazıcı Metin, Kazı Mimar Üyesi İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsüm Tanyeli, İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Mimarı Olcay Aldemir ve Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i makamında ziyaret etti.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in önemle üzerinde durduğu, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethinde kullandığı Şahi topunun yapıldığı Demirköy Fatih Dökümhanesi’nde proje çalışmalarına başlandı.
Bu kapsamda Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Demirköy Dökümhanesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Yazıcı Metin, Kazı Mimar Üyesi İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsüm Tanyeli, İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü Mimarı Olcay Aldemir ve Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan Vali Osman Bilgin’i ziyaret etti. Kazı heyeti ziyarette bu yıl gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında Vali Osman Bilgin’e bilgi verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol