“Doktor var, ekipman yok”

Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde yeterli doktor bulunduğunu ancak yeterli cihaz bulunmadığı, bu nedenle hastaların zor durumda kaldığı iddia edildi

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçe Devlet Hastanesinde yeterli teknik ekipmanın bulunmadığı iddia edildi. Bu nedenle özellikle göğüs cerrahisi bölümündeki hastaların zor durumda kaldığı öne sürüldü. İddianın sahibi Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin. Girgin, dünkü İl Genel Meclisi’nin 4’ncü birleşiminde gündem dışı söz alarak Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde yaşananları anlattı. Girgin, hastanede yeterli doktorun bulunduğunu ancak cihaz konusunda eksikler bulunduğunu söyledi. Girgin özellikle göğüs cerrahisinde sorunlar yaşandığını “bronkoskopi” cihazının bulunmamasının buna neden olduğunu söyledi. Girgin’in sözleri üzerine İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit ile telefonla irtibat kuruldu. Cerit’in konu hakkında verdiği bilgiyi Nihat Sağlam Meclis üyelerine aktardı. Sağlam, Cerit’in yalnızca bu cihazın bulanmadığını bunun dışında hastanede bir eksiğin bulunmadığını söylediğini bildirdi.
Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumlarını sürdürüyor. Nisan ayının 4’ncü birleşimini 6 Nisan 2023 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilen Meclis, Aydın Karakoç Başkanlığında toplandı.
Toplanı öncesi gündem dışı bölümünde İl Genel Meclisinin Lüleburgazlı Üyesi Yeşim Girgin söz aldı. Girgin, Lüleburgaz Devlet Hastanesi ile ilgili söz aldığını belirterek burada tedavide kullanılan bazı cihazların eksik olduğunu özellikle göğüs cerrahisinde kullanılan “bronkoskopi” isimli cihazın olmayışının hastaları zor durumda bıraktığından bahsetti. Girgin, “Lüleburgaz Devlet Hastanemiz biliyorsunuz yeni yapılmış bir bina. Fakat içeriğinde bu pandemiden sonra ihtiyaç olan ekipmanların eksik olması baya bir sıkıntı yaşatıyor vatandaşa. Özellikle göğüs cerrahisi bölümünde yaşanan sorunlardan bahsetmek istiyorum. Vakalar için talep edilen asgari ekipman ve koşulların bulunmadığı söyleniyor. Acil vakalar için bir yoğun bakım yatağının dahi olmaması ve bronkoskopi denilen bir makinanın bulunmaması ve bu nedenle nefes darlığı ve koah olan hastalarda çok büyük sıkıntı yaratıyormuş. Bu nedenle hastalara doktorların müdahale edememesi durumu söz konusuymuş. Bundan şu sonuç çıkıyor doktorumuz var ama malzeme eksiklikleri var. Yeterli derece de malzeme ve ekipmanın olmaması, göğüs hastalıkları bölümünde bir yoğun bakım yatağının olmaması maalesef doktorlarımızın elini kilitliyor. Bu da hastalarımızda ağır tahribatlara neden oluyor. Doktorumuz var orada oturuyor ama müdahale edemiyor. Bu durumdan çok var sadece göğüs bölümü değil…” dedi.
Girgin’in sözleri üzerine Meclis Başkanı Aydın Karakoç, “Bu konuyu İl Sağlık Müdürümüz Çiğdem Cerit’e iletelim. İl Sağlık Müdürümüz bu konuda en kısa sürede gereken çareyi bulacaktır mutlaka…” diye konuştu.
Yeşim Girgin’in konuyu aktarmasının ardından Meclis Üyesi Tarık Akın, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit’i arayarak konuyu aktardı. Cerit’in konu hakkında verdiği bilgiyi ise AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam açıkladı. Sağlam, “Sadece yoğun bakım ünitesi olduğunu ancak bronkoskopi makinasının olmadığını, Fakültede bu cihazın olduğunu, bundan dolayı sıkıntı yaşandığını, bunun haricindeki tüm ekipmanların tam olduğunu aktardı. Ama yine de konuyla ilgili ne gerekiyorsa yapacağını söyledi” açıklamasında bulundu.  
İstifalar sonrası yeni üyeler İnsan ayı ile birlikte göreve başladı
Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumlarına ayrıca iki yeni üye ile birlikte başladı. Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi AK Partili Hüseyin Tuzcu ile Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi CHP’li Zeki Akın’ın milletvekili aday adaylığı nedeniyle görevlerinden istifa etmelerinin ardından Kırklareli İl Genel Meclisi’nin iki yeni üyesi Erdin Kurt ve Naci Tarım, Mecliste yerlerini aldı.  
Meclisin en genç üyelerinden olan 39 yaşındaki Hüseyin Tuzcu ile 65 yaşındaki Zeki Akın, geçtiğimiz Mart ayında görevlerinden istifa ederek milletvekili aday adaylığı başvurularını yapmıştı. Tuzcu ve Akın’ın yerine bundan sonra Kurt ve Tarım görev yapacak. (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. utanç duygunuz nerde 10 Mayıs 2023 Çarşamba 17:34:30

    Sıkmabaş kadının "artık doktor dövüyoruz" laflarına alkış tutup yorumu yayınlamadınız utanın