Doktor Atamalarında Kuralar Çekildi Uzunköprü'de Görev Yapacak İsimler Belli Oldu

Uzunköprülülerin en dertli olduğu konuların başında gelen uzman doktor eksikliğine yönelik küçük de olsa sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan münhal kadrolarda ilçemize 3 uzman, 13 de pratisyen kadrosu verilmişti. Açılan kadrolara yapılan kurada ilçemizde görev yapacak isimler belli oldu. Buna göre Genel Cerrahi Uzmanı Abdulkadri Çelik, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Buse Şafak ve Halk Sağlığı Uzmanı Filiz Sever ilçemizde görevlendirildi. İlçemize 13 Pratisyen hekimin de ataması gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz hafta AK Partili siyasiler tarafından yapılan paylaşımlarla münhal kadroların belirlendiği duyurulmuştu. İlçemize de 1(bir) Genel Cerrah, 1(bir) Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1(bir) de Çocuk Hastalığı Uzmanı kadrosunun tahsis edildiği açıklanmıştı. Ancak Cuma günü gerçekleşen kura çekimi ile aslında ilçemize Çocuk Hastalıkları Uzmanlığı kadrosunun değil Halk Sağlığı kadrosunun tahsis edildiği ortaya çıktı. Gazetemiz tarafından yapılan araştırma sonucunda da bakanlık tarafından açıklanan münhal kadrolarda ilçemize Çocuk Hastalıkları Uzmanlığı kadrosu değil Halk Sağlığı Uzmanı kadrosu açıldığı görüldü. Düğer yandan tahsis edilen kadrolara yönelik atamalarda çekilen kura sonucu belli oldu. Buna göre Genel Cerrahi Uzmanı Abdulkadri Çelik, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Buse Şafak ve Halk Sağlığı Uzmanı Filiz Sever ilçemizde görevlendirildi.

İLÇEMİZE YAPILAN UZMAN
ATAMALARI YETERLİ DEĞİL!

Diğer yandan ilçemizde uzman doktor eksikliği son atamalar ile az da olsa giderilse de daha birçok bölümde doktor yokluğundan Uzunköprülüler sabahın erken saatlerinde Edirne’nin yolunu tutmak zorunda kalıyor. Örneğin Kardiyoloji, Cildiye, Nöroloji ve Kulak Burun Boğaz gibi polikliniklerde doktor eksikliği devam ediyor. Son olarak münhal kadrolarda tahsis edildiği söylenen Çocuk Hastalığı Uzmanlığı kadrosunun aslında Halk Sağlığı Uzmanlığı kadrosu olduğu ortaya çıktı. Uzunköprülüler ilerleyen günlerde doktor açığının giderilmesi için güzel haberler beklemeye başladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol