Doğuş Tıp Merkezi açılış töreni gerçekleştirildi

27 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış törenine Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Belediye Başkanı, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İl Sağlık Müdürü Doktor Çiğdem Cerit, hastane yönetici ve personeli ve vatandaşlar katıldı.
2 kat ve 7 poliklinikten oluşuyor
2 kat ve 7 poliklinikten oluşan Özel Doğuş Tıp Merkezi’nde İç Hastalıklar, Kardiyoloji, Nöroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak, Burun, Boğaz (KBB), Çocuk Hastalıkları, Psikolog ve Diyetetik bölümleri bulunuyor. Yakın tarihlerde yeni dallarında ekleneceği tıp merkezine ilk olarak Üroloji bölümü eklenecek. Açılış programında konuşan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Doğuş Tıp Merkezi’nin açılışında bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Minsolmaz bu hastaneyle çok büyük hizmet verileceğini söyleyen Minsolmaz, “İnşallah bu hastane daha da büyüyecek. Kırklareli’nde özel hastane olması noktasında başarılı hizmetler vermeye devam edecek” dedi.
Hastane sayesinde
vatandaşlara iyi hizmet sağlanacak
Devlet hastanesinin de kapasitesinin artacağını belirten Milletvekili Minsolmaz, tıp fakültensin de Bakanlar Kurulu kararıyla onaylandığını ve ilimize katma değer katacağını ifade etti. Kırklareli’nin bu aşamada ilerleyen zamanlarda bir sağlık turizmi merkezi olabileceğinin de altını çizdi. Doktorların ulvi bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Minsolmaz, açılan bu hastaneyle ilimizdeki vatandaşlara iyi hizmetin yanı sıra ciddi bir istihdam alanı da yaratacağını belirtti. Sözlerini hayırlı olsun dilekleriyle sonlandıran Milletvekili Minsolmaz, “hayırlı işler” temennisinin hastanelerde söylenmesinin tuhaf olduğunu ancak sağlıklı işler temennisinde bulunduğunu dile getirdi.
“Öncelikle ilimizde
özel alanda eksik olan
sağlık hizmetinin Doğuş Tıp Merkezi aracılığıyla kapanacağına
inanıyorum”
Milletvekili Minsolmaz’ın ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. Sağlığın önemeli ve herkese gerekli olan bir ihtiyaç olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Osman Bilgin, sağlık çalışanlarının her birinin çok önemli vazifeleri yerine getirdiğini söyledi. Vali Bilgin, “Öncelikle ilimizde özel alanda eksik olan sağlık hizmetinin Doğuş Tıp Merkezi aracılığıyla kapanacağına inanıyorum. Ancak burasının en kısa sürede yataklı hastaneye dönüşmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ilimiz hem Bulgaristan hem de Yunanistan’a yakınlığı sayesinde sağlık turizminden ciddi pay alabilecek bir şehir” ifadelerini kullandı.
“Tıp Merkezimizin değerli Kırklareli halkına en iyi hizmeti sunması dileğiyle”
“Kırklareli inşallah geleceğin parlayan yıldızı olacak” diyen Vali Bilgin, Kırklareli’nin büyüyeceğini belirtti. Ancak büyüme konusunda dikkatli davranılması gerektiğini kaydeden Bilgin, Çorlu’nun büyürken plansız büyüdüğünü belirterek Kırklareli’nde bu hataların yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Vali Bilgin devletin verdiği sağlık hizmetlerinin yanında özel hastanelerin de bulunması gerektiğini söyleyerek, “Özel hastanelerin devlet hastaneleriyle rekabet edeceğini ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alacağını düşünüyorum. Tıp Merkezimizin değerli Kırklareli halkına en iyi hizmeti sunması dileğiyle” diyerek sözlerini noktaladı. Konuşmaların ardından sembolik açılış kurdelesi kesilerek Özel Doğuş Tıp Merkezi’nin açılışı yapıldı. Vali Bilgin ve protokol üyeleri hastaneyi gezerek incelemelerde bulundu. Küçük bir gribal enfeksiyon gerçekleştirdiğini söyleyen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Özel Doğuş Tıp Merkezi’nin ilk hastası oldu ve tedavi gördü. Vali Bilgin, tedavisinin ardından hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol