Doğu Mahallesi sakinlerinden “Sapanca Çıkarması”

Çalışmaları ve özellikle bayanlara yönelik faaliyetleri ile gündemden düşmeyen, ilimizin iki bayan muhtarından biri olan Doğu Mahallesi Muhtarı Arzu Yıldırım, göreve geldiği günden bu yana çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Vatandaşın taleplerine kulak veren ve onların memnuniyeti adına tüm istekleri imkânları el verdiğinde yerine getirmeye çalışan Yıldırım, geçtiğimiz Pazar günü mahalle sakinleri ile İzmit Kartepe ve Sapanca'ya gezi düzenledi. Önadım Medya Grubu bayan muhabirlerimizin de yer aldığı ve yakından takip ettiği gezi erken saatlerde başlayıp, gün batımına kadar sürdü.
Sabah saat 05.00'da yola çıkan grup, yaklaşık dört buçuk beş saatlik bir otobüs seyahatinin ardından İzmit Kartepe'de bulunan Maşukiye semtine vardı. Burada doğa ile iç içe, içerisinden kaynak suların ve şelalenin aktığı otantik bir restaurantta kahvaltılarını yaparak, doğanın tadını çıkardı.
"Turizm Haftası'na denk gelmesi geziyi daha anlamlı kıldı"
Uzun bir gezinin ardından keşfe çıkan topluluk, bir hayli keyifli vakit geçirdi. Burada gazetemiz haber muhabirine kısa bir röportaj veren Doğu Mahallesi Muhtarı Arzu Yıldırım, şunları söyledi: "Mahallemdeki bayanların uzun zamandır benden istedikleri bir şeydi bu gezi. Uzun zamandır da araştırmalar yapıyordum bu konu hakkında. Yaptığım araştırmalar sonunda Sapanca ve Maşukiye'ye karar verdik. Mahalle sakinlerinden beklediğimin üzerinde katılım gerçekleşti. Gayet güzel oldu, durumun böyle olması. Söz konusu gezinin içerisinde bulunduğumuz Turizm Haftası'na denk gelmesi ise geziyi daha da anlamlı kıldı. Böylece biz Doğu Mahallesi'nin bayanları ile Turizm sezonunu açmış olduk. Sabah 05.00'da yola koyulduk, birkaç molanın ardından ise İzmit Kartepe Maşukiye'ye vardık. Şelale Restaurant'ta kahvaltımızı yaptık, doğa ile iç içe. Güzel bir kahvaltı oldu. Buradan sonraki adresimiz ise Sapanca Gölü olacak. Giderken yolda duracağımız birkaç yer var. Valla bayanlar ne diyorsa biz onlara uyuyoruz. Elimizden geldiği kadar onları memnun etmeye çalışıyoruz."
"Faaliyetlerimiz devam
edecek"
"Bu gezimiz doğa gezisi oldu. Bir doğa gezisi düzenleyelim demiştik ve zaten öyle de oldu. İnşallah böyle de devam eder gezilerimiz. Biz etkinliklerimizi sürdürmeye, bayanlara yönelik faaliyetleri arttırmaya devam edeceğiz. Kadının ön planda olduğu, yalnızca kadınlara yönelik gezilerimiz, faaliyetlerimiz Doğu Mahallesi olarak devam edecek. Ben elimden geldiğince mahalle sakinlerinin isteklerine kulak vermeye, birtakım girişimlerde bulunmaya devam ediyorum. Onlar da sanıyorum ki bu etkinliklerden fazlası ile memnunlar.
Dediğim gibi etkinliklerimiz devam edecek. Önadım Medya Grubu aracılığı ile de buradan söylüyorum. Bundan sonraki gezilerimize katılmak isteyen mahalle sakinlerimizin Doğu Mahallesi Muhtarlığı'nı ziyaret etmeleri, taleplerini bana iletmeleri yeterli. Ben neredeyse tamamını değerlendirmeye çalışıyorum." Diyerek sözlerini sonlandıran Yıldırım'ın ardından geziye katılan birkaç vatandaşla da röportaj yapmayı ihmal etmedik. Geziden duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri çalışmalarının devamının gelmesini beklediklerinin altını çizerek, şu açıklamalarda bulundular:
"Gönül rahatlığı
ile geldik"
Seher Berberoğlu: "Çok güzel bir gezi oldu. Sabah erken saatlerde başladı. Her şey çok güzel gidiyor. Buraları çok beğendim. Muhtar Arzu Hanım'a çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarının ve gezilerin devamını bekliyoruz. Çok mutluyuz. Gezimizde çocuklar olmasına rağmen gayet rahatız. Küçük olmalarına rağmen onlar da hiçbir sıkıntı yaşamadılar. Organizasyon süper. Arzu Hanım'ı zaten yıllardır tanıyoruz.
Böyle muhteşem bir organizasyon yapacağından zaten şüphemiz yoktu ve gönül rahatlığı ile geldik. Bu tür faaliyetlerin devamını da bekliyoruz."
Birsen Canlı: "Muhtar Arzu Hanım'ın düzenlediği bu geziden çok memnun kaldık. Değişik bir organizasyon. Buralara gelmekten çok mutluyuz. Allah razı olsun. Onun sayesinde buralara geldik ve böyle bir geziye vesile oldu. Güzel bir gün geçiriyoruz. Hoş ve güzel bir gündü. Gezi güzel, yer güzel, her şey gayet güzel."
"Önadım Medya Grubu'na
teşekkür ederim"
Uzun bir gezinin ardından ise doğası ve kaynak suları ile meşhur Maşukiye gezisi son bularak, grup Sapanca yolunu takip etti. Gölü ve eşsiz manzarası ile meşhur Sapanca yolculuğunun ardından mahalle sakinleri kuş seslerinin ve doğanın tadını çıkardı. Uzun bir göl turunun ardından yine gazetemiz muhabirine kısa bir açıklama daha yapan Doğu Mahallesi Muhtarı Arzu Yıldırım şöyle konuştu: "Kartepe Maşukiye gezimizi bitirdik. Sapanca gölüne geldik.
Sapanca Gölü, Sapanca'ya kadar gelinip, görülmesi gereken bir yer diye düşünüyorum, ben çok beğendim. Katılımcılarım da burayı çok beğendi. Tüm katılımcılarıma teşekkür ediyorum.
Ayrıca gezimle yakından ilgilenen Öznur Tüzün'e ve Önadım Medya Grubu'na çok teşekkür ederim. Bu muhteşem gezide bizlerle birlikte olduğunuz için."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol