"Doğruluğu nesilden nesile aktaracağız”

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, 20 Ekim Cumartesi günü Kırklareli'ndeydi. Kılavuz yaptığı açıklamalarda Danıştay'ın Öğrenci Andı kararını değerlendirdi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Cumartesi günü saat 14.30'da Kırklareli İl teşkilatına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret amaçlarının il teşkilatlarıyla bir araya gelmek ve çalışmalarını yerinde görmek olduğunu ifade eden Kılavuz ziyaretinde gündemi de değerlendirdi.

Danıştay’ın verdiği karar ile okullarda yeniden okunmaya başlayacak olan “Andımız” ile alakalı açıklamalarda bulunan Başkan Kılavuz; “Geçmişte demokratikleşme paketi kapsamında andımız kaldırılmıştı. Bu bizi kahretmişti. Biz bu süreçte hiçbir zaman andımızdan vazgeçmedik.
Andımızı aşkla imanla her yerde haykırdık. Haykırmaya da devam edeceğiz. Andımızdan vazgeçersek tabiri caizse gök girer kızıl çıkar. Andımız kimi neden rahatsız eder? Bu geniş bir şekilde analiz edilmesi gereken bir meseledir” dedi.
Andımızda geçen cümlelerden örnekler vererek açıklamasına devam edan Kılavuz, “Şüphesiz ki Türk’üz övünüyoruz. Türk Milletinin her bir ferdini başımızın üstünde tac eyleriz. Diğer tarafta doğruyuz. Bundan gocunacak bir halimiz yok. Doğruluğu nesilden nesile aktaracağız. Çalışkanız, bu bizim yüzakımızdır. Çalışmayınca mücadele etmeyince hiçbir başarı elde edilemez. O sebeple birileri Türk değildir, doğru değildir, çalışkan değildir, kafası karışık kalbi kararmıştır, zihinleri bozuktur o kendilerine aittir ama bu milli-manevi değerlerimizle evlatlarımız, çocuklarlımızın şuurlanması kadar doğal bir şey yoktur. Bu hepimizi mutlu eder. Danıştay’ın kararı da doğru bir karardır geciktirilmiş bir karardır. Bunu inkar edenler büyük bir yanlışın içerisindedir” ifadelerini kullandı.
Andımızın okunmasına kimsenin engel olamayacağına vurgu yapan Başkan Kılavuz sözlerini şu şekilde noktaladı; “Bu değerlerimizle uğraşana kadar bir sürü memleket meselesi vardır. Andımız kendilerini bu kadar korkutmasın ürkütmesin. Eğer ki talimatlılarsa bu talimatları Türkiye’de uygulanmaz Türk milleti buna geçit vermez bu bizim bir geleneğimizdir. Dünya durdukça bu yemin Allah’ın izniyle devam edecektir. Kimse buna engel olamaz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol