Doğru diyetle obeziteden kurtulmak mümkün!

Azim ve kararlılıkla, çağın hastalığı obeziteden kurtulmanın mümkün olduğunu kanıtlayan Gülümser Doğan, spor yapma fırsatı olmadığı halde yalnızca uzman kontrolünde diyet yapmakla bile mücadelede başarılı olunabileceğini gösterdi


Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Genel Sekreterliği’nde görevli olarak çalışan Gülümser Doğan, çağın hastalığı obeziteden, uzman kontrolündeki uygun bir diyetle kurtulmanın mümkün olduğunu kanıtladı.
Doğan, çalıştığı için spor yapmaya fırsatı olmadığından, yalnızca, Diyetisyen Uzmanı Begüm Gülçin Uzun kontrolünde uygulanan diyet sayesinde 10 ayda 23 kg vererek obeziteden yakınan kadınlara örnek oldu.
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, “Değişen yaşam koşulları ve sağlıksız beslenme sonucunda giderek yaygınlaşan obezite, sadece yaşam kalitenizi düşürmez, birçok hastalığa da davetiye çıkarır.
Bütün bunlarla baş etmek ve sağlıklı kilonuza kavuşmak elinizdedir.” uyarısı ile obeziteye sık sık dikkati çekerken,  obezite ile mücadele konusunda emek veren sağlık çalışanları da, vatandaşları sağlığına kavuşturmada üstün çabalarını sürdürüyor. Nitekim “Obezite Kader Değildir” sloganı ile yola çıkan Kırklareli Devlet Hastanesi Diyetisyeni Begüm Gülçin Uzun da bu doğrultuda ilimizdeki vatandaşlara hizmet verirken, iyileştirdiği hastalarla da, adından söz ettiriyor. Uzun, son olarak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği çalışanlarından Gülümser Doğan’a uyguladığı diyetle, 10 ayda tam 23 kilo vermesine yardımcı olurken; kendisine destek için gelen daha birçok obezite mağduru vatandaşı sağlığına kavuşturdu. Sağlıklı bedenin olmazsa olmaz koşullarından spor her ne kadar obezite ile mücadelede önemli bir faktör olsa da, günümüz koşulları baz alındığında zaman kısıtlılığı nedeniyle yapılamasa bile, ilimizdeki söz konusu örnekler, yalnızca uygun bir diyetle bile obeziteden kurtulmanın mümkün olduğunu kanıtlıyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Begüm Hn Hastalarla gerçekten çok ilgili Devlet Hastahanesinde verdiği hizmet Özel Hastahane Ve Polikliniklerden daha kaliteli!

  2. Begün Hanım'ın tavsiye ettiği beslenme programı ile 3 ayda 10 kg verdim. Gerçekten başarılı bir diyetisyen. tek kötü tarafı Devlet Hastahanesinde kendisine ulaşmak çok zor.