Doğru Karar Verildi; Eğlence Mekanlarına Önlem

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye başlayan Korona Virüsü dolayısıyla 81 ilde önlemler alınıyor. Bu kapsamda pek çok insanın aynı alanda bulunmasını önlemek amacıyla eğlence mekanları geçici süreliğine kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Coronavirüs Tedbirleri” Konulu Ek genelge gönderdi. Genelge ile Korona Virüsü nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu.
Kırklareli’nin de yer aldığı tüm illere gönderilen ek genelgede hastalığın tüm Dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirildiği hatırlatıldı.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde; “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri” olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin yarın saat 10:00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı kaydedildi.
İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada; “Bakanlığımızdan 81 İl Valiliğine gönderilen Coronavirüs Tedbirleri konulu Ek Genelge ile; Coronavirüs salgını nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin faaliyetleri 16 Mart saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacak” denildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol