“Doğalgaz kullanımını genişlettik”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli’nin başlıca belde ve ilçelerini doğalgaza kavuşturduklarını ifade ederek; “Temiz, güvenli, sağlıklı, sürdürülebilir ve kullanım kolaylığı bulunan doğalgazın;
Kırklareli il merkezimizde ve ilçelerimizde, geçmiş yıllarda kış aylarında yaşanan hava kirliliğini azalttığı çok net görülebilmektedir. İlimiz genelinde ilçelerimize ve çok sayıda
beldemize yaygınlaştırdığımız doğalgazın tüm ilçe ve beldelerimizde yaşayan değerli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz yaptığı açıklamada; “2007 yılında doğalgaz ile tanıştırdığımız Kırklareli’mizde; ilk olarak Merkez, Lüleburgaz ve Babaeski ilçeleri ile Büyükkarıştıran, Evrensekiz ve Kavaklı beldelerimize doğalgaz arzı sağladık” dedi. Minsolmaz konu ile ilgili olarak şunları kaydetti; “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgazın tüm şehirlere ve özellikle ilk 500 ilçeye ulaştırılmasına ilişkin başlattığı proje kapsamında; 2015 sonu ile başlayan süreçlerde yeni ilçelerimiz ve beldelerimizin doğalgaz altyapısına ulaştırılması için gerekli fizibiliteler hazırlanmıştır.

Enerji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu nezdinde yapmış olduğumuz girişimler neticesinde; Pınarhisar, Vize, Pehlivanköy ilçelerimiz, Üsküp, Ahmetbey, Alpullu, Büyükmandra ve Kaynarca beldelerimizin doğalgaz ile tanışmaları için sıkı bir çalışma programı hazırlanmıştır.
Belediye Başkanlarımızla takipçisi olduğumuz program doğrultusunda; 3 Aralık itibari ile doğalgaz bölge istasyonlarında, doğalgaz arzını sağlayarak, meşale ile de yakarak ilk adımı atmış olduk.
Altyapı çalışmalarının tamamlanması ve abone bağlantılarının yapılması ile birlikte 2020 yılı ortalarında doğalgazın evlerde kullanılması hedeflenmiştir. Ankara’da ve Kırklareli’nde yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu, 2017 ve 2018 yılı genişleme izinleri ile, doğalgaz hizmeti alan yerleşimlere, ilçelerimiz ile birlikte beldelerimizi de dahil ettik.
Doğalgazın boru hattı ile erişimin zor olduğu yerleşim yerlerine en kısa sürede getirilmesi için Bakanlık, EPDK ve Valiliğimiz ile yaptığımız görüşmeler sonucu, gazın sıkıştırılmış olarak taşınarak ulaştırılması için çalışmalara başlanmıştır.
Gelinen noktada; Lüleburgaz’da kurmayı planladığımız sıkıştırılmış doğalgaz dolum tesisi ile birlikte, Demirköy ve Kofçaz ilçelerimize de yakın zamanda müjde vereceğimizi belirtmek istiyorum. Bugün itibari ile Kırklareli ili bütününde doğalgaz abone sayısı 80bin konutu geçmiş bulunmaktadır ki bu da yaklaşık 250 bin nüfusun üzerinde bir rakama eş değerdedir.
Ayrıca resmi kurum, ticarethane ve özellikle sanayi kullanımında da yüksek bir kullanım oranı söz konusudur.
Son olarak Lüleburgaz’da kurulacak olan CNG dolum tesisi sayesinde; boru hattı ile ulaşamayacağımız Demirköy ve Kofçaz’da da yakın zamanda planlama yapacak düzeyde olacağız.
Doğalgaz genişleme yatırımı olarak ifade ettiğimiz ilçe – belde yatırım süreçleri; hem Bakanlığımız hem EPDK tarafından sağlanmakta ve ayrıca her ay raporlarla izlenerek, gerekli yerlerde müdahil olunarak, tarafımızdan bir fiil takip edilmektedir.
Temiz, güvenli, sağlıklı, sürdürülebilir ve kullanım kolaylığı bulunan doğalgazın; Kırklareli il merkezimizde ve ilçelerimizde, geçmiş yıllarda kış aylarında yaşanan hava kirliliğini azalttığı çok net görülebilmektedir. İlimiz genelinde ilçelerimize ve çok sayıda beldemize yaygınlaştırdığımız doğalgazın tüm ilçe ve beldelerimizde yaşayan değerli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol