Doğalgaz Tartışması Yeniden Alevlendi

Uzunköprü’de geçtiğimiz yıl başlayan doğalgaz çalışmaları Cumhuriyet Mahallesinden planlı şekilde devam ediyor. Mahalledeki site ve apartmanların kısım kısım doğalgaza kavuşmaya başladığı bu süreçte Belediye Başkanı Özlem Becan’ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ‘doğalgazı kim getirdi’ tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Becan’ın söz konusu paylaşımda ‘ilk iş olarak başladığımız doğalgaz çalışmalarımız’ cümlesine AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Nedret Akbulut’tan itiraz geldi. Akbulut yaptığı açıklamada doğalgaz işinin merkezi hükümet hizmeti olduğunu yineledi ve belediyenin bu iş için kasasından bir kuruş çıkmadığını iddia etti.

Doğalgaz çalışmalarının ilk başladığı günlerde de Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ilk kazmanın vurulduğu alana giderek projenin belediye koordinesinde başladığını ifade ederek bir paylaşım yapmış ve bu AK Parti’ye atılan bir ‘gol’ olarak yorumlanmıştı. Alana Becan’dan sonra AK Parti İlçe Başkanı Kadir Bilgin ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Nedret Akbulut giderek fotoğraf paylaşmış ve doğalgazın bir hükümet yatırımı olduğunu ifade etmiş olsalar da kendi partilileri tarafından dahi ‘geç kalındı’ eleştirilerinin hedefi olmaktan kurtulamamışlardı. Yine o dönem Başkan Becan çıkan tartışmalara istinaden doğalgaz getrime işinin merkezi hükümete ait olduğunu lakin ilçe içerisindeki planlama ve koordinasyonun yerel yönetimler ile yapıldığını ifade ederek tartışmayı noktalamışı.
BECAN, “UZUNKÖPRÜ'MÜZÜN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİNE DAHA DERMAN OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Aradan geçen sürenin ardından geçtiğimiz günlerde hız kazanan doğalgaz çalışmaları üzerine Belediye Başkanı Özlem Becan’dan bir paylaşım daha geldi. Becan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada doğalgaz çalışmalarına sahip çıkarak, “Göreve geldiğimizde ilk iş olarak başlattığımız doğalgaz çalışmaları hızla devam ediyor. Doğalgaz kullanımının artmasının İlçemizde özellikle kış mevsiminde yoğun bir şekilde hissettiğimiz hava kirliliğine de çözüm olacağı inancındayız. Uzunköprü'müzün önemli sorunlarından birine daha derman olmanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Becan’a cevap ise yine Nedret Akbulut’tan geldi.
NEDRET AKBULUT, “BELEDİYENİN KASASINDAN BİR KURUŞ DAHİ ÇIKMAMIŞTIR”
Başkan Becan’ın paylaşımı üzerine açıklama yapan AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Nedret Akbulut, doğalgaz getirme işinin merkezi hükümetin hizmeti olduğunu ifade ederek, “Hükümetimizin ve dolayısıyla enerji bakanlığımızın ilçemizde doğal gazı dağıtım ve vatandaşlara ulaşımı noktasındaki çalışmaları devam ediyor. Diğer il ve ilçelerimizde olduğu gibi Uzunköprü ilçemizde de uygulama aynı... Merkezi hükümetin yapmış olduğu ihaleyi alan şirket ile yerel anlamda belediye arasında bu hizmeti verme adına protokol imzalanıyor ve çalışmalar başlıyor. Bu çalışmalar esnasında belediyenin kasasından bir kuruş dahi çıkmadığı gibi araç gereç anlamında da herhangi bir talep yapılmıyor, yapılsa da şirket karşılığını ödüyor vesselam... Doğalgaz hizmeti nasıl oluyor veya nasıl olmuyor durum bu şekilde kamuoyu biliyor ama bir bilgi tazelemesinde bulunmak istedik nokta” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol