Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kırklareli’nde

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir takım ziyaretler, açılışlar ve TRT ekranlarında yayınlanacak olan Miraç Kandili program için Kırklareli’ne geldi. 2 Nisan tarihinde Kırklareli’ne gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilimizde olmaktan dolayı bütün mutluluk duyduğunu ifade etti. İl buluşmalarının 21’si nedeniyle Kırklareli’nde bulunan Erbaş, Kırklareli Valiliği’nde Vali Osman Bilgin ve kurum amirleriyle de bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırklareli ziyareti kapsamında ilk olarak Lüleburgaz’a geldi. Lüleburgaz ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Lüleburgaz İlçe Müftülük binasının açışını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a Vali Osman Bilgin, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de eşlik etti.
“7'den 70'e değil, 7'den öncede, 70'ten
sonrada talebelerimiz var”
Diyanet işlerinin önemine değinen Erbaş, aidiyet bilincinin gelişimi için müftülüklerin çok önemli olduğunu vurguladı. Erbaş, çocukların eğitiminin çokk önemli olduğundan bahsederek; “Ülkemizde 25 milyon öğrencimiz var. Şöyle bir araştırdım, dünyada nüfusu 25 milyonun altında olan 143 ülke var. Bu ne büyük bir zenginliktir. Milletimiz için ülkemiz için ne büyük bir zenginliktir. Yüz binlerle ifade edilen ülkeler var, dünyada. Ama bizim 25 milyon gencimiz var. Bunlar bize emanet. Bu yüzden biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak diyoruz ki 7'den 70'e değil, 7'den öncede, 70'ten sonrada talebelerimiz var. Kuran kurslarımızda. Kapımız herkese açık. Sloganımız şu, haftanın her günü her yaş grubuna temel dini bilgiler verme noktasında programlarımız var. 1 milyona yakın kadınımız Kur'an kurslarımızda Kur'an öğreniyorlar. İnancımızı, ibadetleri, Peygamberimizi öğreniyorlar” dedi.
“Camilerimizi eğitim merkezleri haline
getirmeye çalışıyoruz”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bütün vatandaşları camilere davet ederek, “Camilerimizi eğitim merkezleri haline getirmeye çalışıyoruz. Sizlerde takdir edersiniz ki o kadar emek sadece ezan okunsun, namaz kılınsın, caminin kapısı kapatılsın diye verilmemeli. Camilerimizde namazlardan önce, sonra imamlarımız ilmihal dersi, tefsir dersi, hadis dersi veriyorlar. Bütün insanlarımızı o mahallenin, o caminin etrafında oturan kardeşlerimizi camilerimizde derslere bekliyoruz. Adı “cami dersleri” Peygamber efendimizin bu noktada varisiyiz. Peygamber efendimiz suffe denilen bir okul yapmıştı. İlk yaptığı işlerden birisiydi. O okulda, o mektepte asabı önce yetiştirdi. Yani sadece 'insanlar gelsin, mescitte namaz kılsın ve gitsinler' demedi Peygamber efendimiz. Mescidi Nebevi'nin içindeki okulda binlerce insanı yetiştirdi ve onun yetiştirdiği insanlar diğer insanları yetiştirdi. Medeniyetimiz böyle gelişti” ifadelerini kullandı. Lüleburgaz programının sonrasında Kırklareli Merkez’e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, burada Kırklareli Valiliği’ne ziyarette bulundu. Diyanet İşleri Başkanı’nı Kırklareli’nde görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Osman Bilgin, birlikte Hızırbey Camii’nde Miraç Kandili’ni idrak edecekleri için teşekkür etti.
“Miraç Gecesi Mevlidi’nde milletimiz ile
birlikte olacağız”
Kırklareli’nde olmaktan dolayı mutluluğunu paylaşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Öncelikle Miraç Gecenizi tebrik ediyorum. Peygamber efendimizin Miraç’a yükselişi gibi milletimizin de her açıdan maddi ve manevi açıdan bu güzel yükselmesine vesile olsun. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak il buluşmaları çerçevesinde yapmış olduğumuz ziyaretler var. Bugün 21. İl buluşmasını Kırklareli’nde yapmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. İnşallah bu gece Hızırbey Camii’nde bütün dünyaya sunacağımız Miraç Gecesi Mevlidi’nde milletimiz ile birlikte olacağız. Rabbim hayırlara vesile eylesin” şeklinde konuştu. Erbaş, Valilik ziyaretinin sonrasında Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaret etti. Ardından STK temsilcileri ile toplantı yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ziyaret ve temasları sonrasında Hızırbey Cami’nde gerçekleşen Miraç Gecesi Mevlidi’ne katılım gösterdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol