Diyanet, Vekâletle Kurban Kesim Bedellerini Duyurdu

Diyanet İşleri Başkanlığı, vekâletle kurban kesim bedellerini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaptığı açıklamada, "Bu yıl için vekâletle kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlenmiştir" dedi.




Önadım Haber
Kurban ibadetinin temel şartlarından biri olan vekâletle kurban kesim hizmetinin, iç ve dış pazardaki fiyat dengeleri göz önünde bulundurularak belirlendiği vurgulandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, vekâletle kurban kesim bedellerini, ihtiyaç sahibi vatandaşların daha fazla faydalanabilmesi amacıyla makul seviyelerde tutma çabası içinde olduğunu belirtti.
Ali Erbaş, bu yılki vekâletle kurban kesim bedellerini duyurarak, vatandaşların ibadetlerini yerine getirirken daha fazla yardıma ihtiyaç duyanlara destek olma fırsatı vereceklerini dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği bedeller doğrultusunda, vekâletle kurban kesimi yaptırmak isteyenlerin, ilgili birimlere başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.
Hac döneminin ilk kafilesi 9 Mayıs'ta yola çıkıyor.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu yıl hac döneminin ilk kafilesinin 9 Mayıs Perşembe günü Türkiye'den kutsal topraklara uğurlanacağını duyurdu. Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2024 yılı hac döneminin ilk kafilesini, 9 Mayıs Perşembe günü ülkemizden kutsal topraklara uğurlayacağız inşallah. Yüce Rabbimiz tüm hacılarımızın ibadetlerini makbul, haclarını mebrur eylesin. Çıktıkları bu yol kolay ve mübarek olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol