Diyanet Sen’den Osman Ünlü’ye sert tepki

Kırklareli Diyanet Sen İ l Yönetimi, öğle namazının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı Sungur Bey Camii’nde gerçekleşti. Toplantıda İl Yönetimi adına Kırklareli Diyanet Sen Başkanı Mustafa Küçükmotor yaptı. Başkan Küçükmotor, halkı bilgilendirmek yerine yanlış bilgiler verenlere tepki göstererek; “Bu mübarek aylarda televizyon programlarına çıkıp halkı bilgilendirmeye çalışan ilim adamlarının İslami hassasiyetleri hatırlatmaya çalışması Diyanet camiası olarak bizleri memnun etmektedir. İlim paylaştıkça çoğalır diyen bir ümmetiz” sözlerini dile getirdi.

“Ne olursan ol! Kim olursan ol! Gel”
Bir televizyon kanalında konuşan Osman Ünlü’nün camiler hakkında skandal sözler sarf ettiğini dile getiren İl Başkanı Küçükmotor, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Çocuk Dostu Camiler projesini hayata geçiren Prof. Dr. Mehmet Görmezi eleştiren Yazar Osman Ünlü, bir televizyon kanalında skandal açıklamalar yapmıştır. Camilerde çocukların oyun oynamasının caiz olmadığını savunan Osman Ünlü ibadetlerimizi kerhaneye benzetmiştir. Cami ile kerhaneyi aynı cümle içerisinde kullanan Osman Ünlü’nün ilmi manada köhnemiş, İslam mabetlerini aşağılamaya çalışan, rencide etmeye çalışan fikri yapısının, ilim adamlığı vasfına yakışmadığı ortadadır. Bu güne kadar, camiye gelenleri itmek, rencide etmek, camiden soğutulan gençlerin müsebbibi olmak, bu tarz düşünce içerisinde olanlar yüzündendir. Oysa ki Mevlana, ‘Ne olursan ol! Kim olursan ol! Gel’ demektedir” sözlerini dile getirdi.
Çocukları camilerden uzaklaştırılmaz
Çocukların camiden uzaklaştırılmasın yanlış olduğunu dile getiren Başkan Küçükmotor, “Görüyoruz ki çocukları camide istemeyen kaldırım vaazcıları, İslam’ı anlatmaya soyunmuş. Oysa ki sırtında Hasan ile Hüseyin, secdeye giden, kalbi çocuk, yüzü çocuk Peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmuş.
İslam’ın kalpte olduğunu unutarak yıllarca dış görünüşlerinden dolayı gençlerimizi öteleyen, camilerimizde hor gören bu insanlar yüzünden, nice gençler heba olmuş. Anlaşılan o ki, sıra çocuklara gelmiş. Ama orada bir durun. Sizin köhnemiş beyinlerinizde, çocuk sevgisi nasıl yorumlanır bilemeyiz ama bizim bütün camilerimizde çocuklarımız, gençlerimiz dokunulmazdır. Çocuklarımızın hafızalarında kötü bir iz bırakacak şekilde müdahalelerde bulunacak olanlar, cami adabı ile çocuk sevgisini karıştıracak olanlar, teravihlerini, namazlarını evlerinde kılsınlar. Bu gün burada, meselenin çocuklar olmadığını, hazımsızlığın sebebi tekelci, tek bayici, tek şubeci din işletmecisi olmak isteyenlere; sizin derdiniz üzüm yemek değil, derdiniz bağcıyı yerinden indirmek olduğunu söylemeye geldik. Bu gün burada, birilerine karşı duyulan hazımsızlıktan dolayı, camileri kerhanelere benzeten Osman Ünlü gibilerine, hadlerini bildirmeye geldik” sözlerini dile getirdi.
Başkan Küçükmotor, açıklamasına şöyle devam etti; “Bugün burada, sayısız hizmetlerle, Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptıklarınıdan nasiplenmemiş olanlara, saldırı dili yerine, edebi hatırlatmaya geldik. Bugün burada, Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez’e, camilerimize, mabetlerimize, din görevlilerimize dokundurtmayız demeye geldik. Ünlü olmak isteyenin saldıracağı alanlar ve mekanlar diyanet camiası değildir demeye geldik”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sandık koyun halka sorun refarandum olarak dinayet işleri başkanı hakkında fikirlerini alın önce ben söyleyim fikrimi dinayet işleri başkanına güvenmiyorum dinle ilgisi yok politik adam fetvaları halk tarafından benimsebmiyor