Diyabet Gününde farkındalık etkinliği

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. Bu yıl tema olarak Diyabet ve Aile belirlenirken, İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binasının önünde şeker ölçümü yapıldı ve broşür dağıtıldı.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla Sağlık Bakanlığınca “Türkiye Diyabet Programı” yürütülüyor.
Her yıl belirlenen 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nün 2018-2019 yılları teması ‘Diyabet ve Aile' oldu.
Mavi Halka oluşturuldu
Diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemek,“Diyabet Hastalığının” önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacı ile İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası önü pazar girişine stant açılarak başvuranlara şeker ölçümleri yapılıp, broşür dağıtıldı. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü personeli ve İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit'in de katılımı ile diyabetin simgesi “Mavi Halka” oluşturularak konun önemine dikkat çekildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. erbab-ı musibet iseniz 15 Kasım 2019 Cuma 17:25:13

    Big Pharma Hastalık Endüstrisi ve Lab-Food yapay yiyecekler içecekler ile zehirleme sanayisi tüm dünyayı hastahane ve beşeriyeti müşterileri ederken kurbanlar "sebebler" yerine "sonuçlar" üzerine "farkındalık" ile yetinme fasid dairesi içindeler...

  2. bilgi çağı cahilizmi 16 Kasım 2019 Cumartesi 17:55:14

    "Power Drink"ler ve "Game"ler gençlerde ve çocuklarda devamlı ve gereksiz adrenalin salgılatırken ev sahibi bedenler bu cahil konukları "diyabet" ile terbiye etmekteler.