Diş hekimleri sağlık camiasının vazgeçilmez bir parçasıdır

22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla Kırklareli Diş Hekimleri Odası İl Temsilciliği bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını İl Temsilcisi Yasemin Ertaş okudu.
Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı.

22 Kasım’ı Dünya Diş Hekimliği Günü, içinde bulunduğumuz haftayı ise Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlamaktayız. TDB ve odaları, diş hekimlerinin ortak ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, meslektaşların birbirleriyle ve hastalarıyla olan ilişkilerini geliştirmek, meslek disiplinini ve ahlakını korumak için tüm zorluğa, engellere ve kimi zaman tehditlere rağmen geçmişten günümüze çalışıyor. Diş hekimlerimiz siyasi politikalar ve ekonomik şartların getirdiği olumsuzluklarla sürekli yüz yüze olsa da ısrarla kendisine evrensel değerleri rehber alarak çalışmalarına devam ediyor.
Bugünü mesleki sorunların dile getirilmesi, toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığının arttırılması, koruyucu diş hekimliği hizmet kavramına dikkat çekilmesi ve diş hekimliği hizmetlerine ilişkin kamuoyu oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Amacımız ağız ve diş sağlığı problemlerinin açığa çıkmadan önce koruyucu önlemlerle engellenmesi, hastalıklar açığa çıktığında ise hızlıca tedavi edilmesine yönelik yöntemlerin ve sağlık politikalarının geliştirilmesine katkı sağlamak. Sağlık camiasının vazgeçilmez bir parçası olan tüm diş hekimlerimizin “ Dünya Diş hekimleri Günü” kutlu olsun.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol