“Diplomanız, mesleğiniz olacak”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerin ve ailelerinin önemli bir tercih aşamasına geldiğini belirterek, öğrencileri Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni seçmeye davet etti.

KTSO Başkanı Ilık “Diplomanız, mesleğiniz olacak” diyerek yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Öğrencilerimizi; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ETÜ) işbirliğinde başlatılan program kapsamındaki 81 İl’de bulunan 103 Okul içerisinde yer alan Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeye davet ediyorum. Bu okulları tercih ederek, yerleşecek gençlerimiz aynı zamanda kendilerini uzman olarak yetiştirilecekleri bu süreçte uzmanlık kapısından girmiş olacaklar. Bu okulları tercih edecek kardeşlerimizin diploması, mesleği olacak. Bu kapsamda Kırklareli merkez ilçenin değişik noktalarında yer alan billboardlara öğrencilerimizin Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeleri için bilgilerin bulunduğu afişleri astık. Öğrencilerimiz Okulumuzun http://kirklarelieml.meb.k12.tr internet adresinden okul hakkında gerekli bilgileri de öğrenebilirler.
KTSO Başkanı Soner Ilık; “Yeni ve dinamik
bir mesleki eğitim
modeline geçildi”
MEB, TOBB ve TOBB ETÜ işbirliğinde Meslek Liseleri’nde büyük bir değişim ve dönüşüm başlatıldı. 26 Şubat 2019’da imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere çağın niteliklerine uygun “Yeni ve Dinamik” bir Mesleki Eğitim Modeli’ne geçildi. Şu an 81 İl’de 103 Proje Okulumuz Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında yer alıyor. Kamu-özel sektör ortak yönetim modeliyle yerelde Oda ve Borsalarımızın vasıtasıyla mesleki eğitimin hem dinamik hem de sanayi, ticaret ve tarımın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını sağlıyoruz. Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih edecek gençlerimiz; mezun olduklarında “Ara Eleman” değil, “Aranan Eleman” olacaklar. Bu okullarımızdan mezun olacak gençlerimizin diploması, mesleği olacak. Bununla birlikte geleceğin girişimcileri olacak Yüksek Teknoloji Alanı’nda daha çok icat, daha çok patent çıkartacak gençler yetiştirmek hedefleniyor. 81 İl’deki 103 Okulda; yeni atölyeler ve laboratuvarlar kuruluyor, mevcut olanlar yenileniyor. Tüm Türkiye’ye örnek olacak Ar-Ge ve Tasarım Beceri Atölyeleri faaliyete geçiriliyor. TOBB ETÜ desteğiyle en iyi eğitim içerikleri ve staj sistemini gençler için hazırlanırken, Oda ve Borsaların desteğiyle başarılı öğrencilere burs veriliyor. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bir kez daha LGS 2020 Tercih Dönemi’nde gençlerimizi Kırklareli Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeye, onları uzmanlık kapısına davet ediyorum.” (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol