Dinkler’den teşekkür

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler Engelliler Haftasının ardından bir basın açıklaması yaptı. Dinkler açıklamasında şunları kaydetti;
“10-16 Mayıs Engelliler Haftasını bir dizi etkinliklerle kutladık. Yaptığımız etkinliklerin başında;
TSD Kırklareli Şubesi yönetim ve üyeleri, Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği üyeleri, Engelliler Yaşam Derneği ve üyeleri, Kırklareli Can Dostum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Trakya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulları, üniversite gençliği, Yurtkur Kırklareli İl Müdürlüğü ve öğrencileri, STKlar, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla kalabalık bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Bu farkındalık yürüyüşümüze katkıda bulunan herkese şahsım yönetimim ve bütün engelliler adına teşekkür ediyorum.
İkinci olarak yaptığımız etkinlik ise Bulgaristan Haskova Engelliler Derneğinden gelen 41 kişi ile TSD Genel Merkezimizden gelen Genel Başkanımız Şükrü Boyraz, Genel Sekreter Yılmaz Demirel, Yönetim Kurulu üyesi Sevinç Ozgin, Kadın Kollan Üyesi Demet Öner'in katılımlarıyla, Kırklar eli'nde bulunan 66 engelli ile toplamda 110 kişilik bir kafileyle Belediyemizin katkılarıyla Dostluk Evinde kahvaltı yaptık.
Daha sonra engellilere yönelik doğa ve kültür gezisi başladı. İlk durağımız olan Çukurpınar köyünde çay ve ihtiyaç molası verildi. Ardından Dupnisa Mağarası gezildi ve İğneada Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde Longaz Ormanları tanıtıldı.
Gezi dönüşü Bulgar ekibi ile birlikte Yurtkur Kırklareli İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Zoru Başaran Engelleri Aşanlar adlı panele Genel Başkanımız Şükrü Boyraz'ın konuşmacı olarak katıldı. Dernek üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı.
TSD Kırklareli Şubesi olarak yaptığımız bu etkinliklerde maddi ve manevi olarak başta Kırklareli Belediye Başkanlığına, Bulgaristan Haskova Engelliler Derneğinden gelen 41 kişilik heyeti Kayalı Kampüsünde misafir olarak kabul eden Yurtkur Müdürlüğüne, bizlere yolda sağlık hizmeti veren ambulanstaki sağlıkçı arkadaşlarımıza ve Kırklareli Sağlık İl Müdürlüğüne, Kırklareli İl Jandarma Komutanlığına, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odasına, Esnaf Kefalet Kooperatifine, Star Kuyumculuk sahibi Tahsin Üzer'e, Egem Market sahibi Uğur Arıkok'e ve Dere Tavukçuluk Şahsene Sağ'a TSD Kırklareli Şubesi Yönetim Kurulu adına teşekkür ederim. Kendilerini her zaman engelliler adına yanımızda görmek isteriz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol