Dinkler, Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanlığından istifa etti

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı görevini 6 yıldır sürdüren Ercan Dinkler, dün görevinden istifa ettiğini açıkladı. Dernek Genel Başkanlığının son zamanlarda ‘Kırklareli, Tekirdağ, Kapaklı Şubesi sıkıntılı gidiyor. Bu şubeleri kapatacağız” söylemleri sebebiyle, kendisini baskı altında hissettiğini ifade eden Dinkler; “Artık bundan sonra TSD Kırklareli Şubesi’nde yer almayacağım” dedi. Yeni bir oluşuma imza attıklarını kaydeden Ercan Dinkler; Yeni bir dernek kurduk. Kurumsal ve bağımsız bir dernek olarak devam edeceğiz. Yeni kurduğumuz derneğimizin adı ‘Kırklareli Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği” dedi.  

6 yıldır sürdürdüğü Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı görevinden, dün itibariyle istifa eden Ercan Dinkler, “Kırklareli Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği” yeni bir oluşum kuracaklarını duyurdu.
Dün saat 12.30’da dernek binasında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Dinkler şunları ifade etti;
“Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı olarak 6 yıldır görev yapıyorum. 2017 yılından beri çok ağır şartlarda burayı devraldım. Bir süre önce Genel Başkanımız; ‘Kırklareli, Tekirdağ, Kapaklı Şubesi sıkıntılı gidiyor. Bu şubeleri kapatacağız” dedi, ‘Dernek başkanının sık sık hastalanmaması lazım’ dedi. Benim kronik astım hastalığım var. Ben bu sözlere üzüldüm. Çok ağır şartlarda çalıştım. Kimi zaman oğlumun rızkını derneğe yatırdım. Artık bundan sonra TSD Kırklareli Şubesi’nde yer almayacağım. Benimle birlikte 30 tane üyemiz istifa etti.”
Ercan Dinkler yeni bir oluşuma imza attıklarını ifade ederek; “Yeni bir dernek kurduk. Kurumsal ve bağımsız bir dernek olarak devam edeceğiz. Yeni kurduğumuz derneğimizin adı ‘Kırklareli Engelli Hakları Dayanışma Yardımlaşma Kültür ve Sanat Derneği’. Tüzükle ilgili her şey hazırlandı. İşlemleri hallettikten sonra 1 hafta içinde açılmış olacağız. Bundan sonra bu dernek çatısı altında devam edeceğiz” dedi.
(F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol