Dil veda dese de yürek gitmek istemiyor

Kırklareli Atatürk Ortaokulu’nda son ders yılı ile karnelerine kavuşan öğrenciler mutlu anlar yaşadı. Başarı belgelerinin de sunulduğu karne programında, günün en duygusal anı ise emekliliğe merhaba diyen iki emektar öğretmenin konuşma anları oldu. 
Yıllarca evlatları gibi benimseyip, iyi gününde kötü gününde birlikte öğrencileri ile birlikte olan öğretmenler veda vakti gelince boğazlarına düğümlenen cümleleri söyleyemedi. Duygusal anların yaşandığı veda konuşmasında öğretmenlerin gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı.

"Bir aile olduk"
Snıf öğretmeni olan Ayşe Güven, mutluluğunu ifade ederek veda konuşmasında öğretmen arkadaşlarına teşekkürlerini dile getirdi. Plaket takdim edilen Güven, emekliliğe merhaba derken öğrencilerini özleyeceğinin altını çizdi. Emekliliğe merhaba diyen Güven "Ben 8 yıldır bu okulda çalışıyorum. 8. sınıfta 27 tane, 4. sınıfta 33 tane öğrencim var. Bir aile olduk hepinize teşekkür ediyorum. Emekli olmayan görev arkadaşlarım için de darısı başınıza diyorum" sözlerini dile getirdi.
"Sizlere doyamadım"
Teşekkür plaketinin takdim edilmesi için adı anons edilince öğrencilerin başlarını okşayarak aralarından geçip gelen saçı beyaz bıyığı beyaz genç öğretmen Erdal Aydın, dolan gözleriyle boğazında düğümlenen ayrılık hüznünü anlatamasa da veda konuşmasında "Çok duygulandım şuan. Ayrılıyorum şuan öğrencilerimden şuan ama sizlere doyamadım. Hepinizi çok seviyorum. Teşekkür ederim" sözlerini dile getirdi. Öğrencilerinin 'Erdal hoca oley' sloganları arasında yine öğrencilerin arasından bir bir başlarını okşayarak yerine geçti.
Veda konuşması geçse de karne programının ardından öğretmenlerinden ayrılacağını üzülen öğrenciler yine Erdal öğretmenlerine koştu. Hatıra fotoğrafı için öğretmenlerine sıkı sıkı sarılan öğrencilerin de dolan gözleri dikkatlerden kaçmadı. Öğretmenlik görevinde 35. yılını dolduran ve 11 yıldır Kırklareli Atatürk Ortaokulu'nda göre yapan Aydın, Kahramanmaraş Elbistan, Kayseri, Lüleburgaz ve son olarak da Kırklareli de görev yaptı. Emekliliğe merhaba diyen beyaz saçlı beyaz bıyıklı genç öğretmen Aydın, yüreğini de emekliliği ile birlikte öğrencilerinde bıraktı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol