“Dijital çağa ayak uyduramayan esnaf, yok olur”

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olağan genel kurulunu Cumartesi günü gerçekleştirdi. Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker’in tek listeden seçimlere girerek, güven tazelemiş oldu. Şeker genel kurulda yaptığı konuşmada; “Bizim için en önemli konuların başında Perakende Yasası geliyor. Bunun mücadelesini yıllardır veriyoruz. Marketlerde şu anda 60 işkoluna ait ürün satılıyor. Bu konuda bizim taleplerimiz belli; marketler şehir dışına alınsın, haftada bir gün kapalı olsun, açılış kapanış saatleri belli olsun. Bu yasa ile ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Pandemi alışveriş alışkanlıklarımızı değiştirdi. Artık insanlar internetten alışveriş yapıyor. Bizler de esnaf olarak teknolojik çağa ayak uydurmak zorundayız. Bazı esnafımızda hala post cihazı yok. Dijital çağa ayak uyduramayan esnaf, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır” dedi….

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Olağan Genel Kurulu 7 Mayıs Cumartesi günü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası düğün salonunda gerçekleştirildi. Saat 11.00’de başlayan toplantıya; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, CHP Milletvekilleri Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman, Pınarhisar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Çobanoğlu, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve üyeler katılım gösterdiler.
Divan teşekkülünün oluşturulması ile başlayan toplantı, saygı duruşunun gerçekleşmesi ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Daha sonra gündem maddesi gereğince Birlik Başkanı Ali Fuat Şeker, faaliyet raporunu katılımcılarla paylaştı. Şeker esnafın sorunlarını da paylaştığı konuşmasında şunları kaydetti;
“Pandemi dolayısıyla esnafımız çok zor günler geçirdi. Birçok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bizim için en önemli konuların başında Perakende Yasası geliyor. Bunun mücadelesini yıllardır veriyoruz. Marketlerde şu anda 60 işkoluna ait ürün satılıyor. Bu konuda bizim taleplerimiz belli; marketler şehir dışına alınsın, haftada bir gün kapalı olsun, açılış kapanış saatleri belli olsun. Bu yasa ile ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. 
Pandemi alışveriş alışkanlıklarımızı değiştirdi. Artık insanlar internetten alışveriş yapıyor. Bizler de esnaf olarak teknolojik çağa ayak uydurmak zorundayız. Bazı esnafımızda hala post cihazı yok. Dijital çağa ayak uyduramayan esnaf, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. 
Elektriğe, Doğalgaza yapılan zamlar bizim belimizi büktü. Dükkan kirasından fazla elektrik doğalgaz faturaları gelmeye başladı. Devletimiz ya ÖTV’den ya da KDV den indirim yaparak esnafı rahatlatmalı, esnaf kira verirken stopaj da veriyor bunu da mal sahipleri ödemeli. 
Pandemi günlerinde her zaman yanımızda olan Sayın Valimiz Osman Bilgin’e ilçe kaymakamlarımıza ve Emniyet Müdürlerimize de ayrıca teşekkür ederim. Her zaman esnafımızın yanında oldular.”
Genel Kurulda ayrıca Kırklareli Milletvekilleri Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu ve Kırklareli Valisi Osman Bilgin de birer konuşma yaptılar.
Genel kurulda faaliyet ve mali raporların okunması, yönetimin ibrası ve diğer gündem maddelerinin görüşülüp, karar bağlanmasının sonrasında seçime geçildi. Tek listeden seçime Ali Fuat Şeker güven tazeleyerek, yeniden aynı göreve seçildi. 
Hasan İsmailler, Nihat Yaman, Şaban Doğan, Koray Güven, Yüksel Akın, Ömer Topuz yönetim Kurulu asil üyeliklerine, Hasan Basri Korkmaz, Nazif Kıvılcım, Sercan Saip Çakıcı Denetim Kurulu asil üyeliklerine, Yılmaz Özeltin, Hikmet Ay ve İlhan Karaca da Disiplin Kurulu asil üyeliklere seçildi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. güldür güldür 10 Mayıs 2022 Salı 15:47:14

    Mevcut düzensizlik ve ekonomik allakbullaka ayak uyduramayan onbinlerce esnaf zaten yokoldular ayak uyduranlar ise ne ayaksa bir yerlerden besililer...