Diğer Mahalleler de Halk Ekmek Büfesi Bekliyor

Gazetemizin 3 Ocak 2022 tarihli sayısı ile ilk olarak gündeme getirdiği Halk Ekmek projesi ile ilgili yaptığımız ısrarlı haberler ve oluşan kamuoyuna kayıtsız kalmayan Uzunköprü Belediyesi Mart ayı sonunda halk ekmek büfesini faaliyete sokmuştu. Tek noktada başlayan satışın ardından Belediye Başkanı Özlem Becan, kısa sürede belirlenecek diğer noktalarda da büfelerin faaliyete gireceğini açıklaşmıştı. Ancak aradan geçen süre zarfında bu konu ile ilgili adım atılmadı… 

Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşın yaşadığı mağduriyete bir nebze destek olmak için hayata geçirilen Halk Ekmek projesi, Başkan Özlem Becan’ın ilçemizde faaliyet yürüten fırıncı esnafını da sürece dahil etmesiyle hayata geçmişti.
Hükümet Konağı karşısı Atatürk Parkı önünde bulunan tek merkezde satışı yapılan ‘Halk Ekmekler’ ilçemiz fırıncılarından tedarik ediliyor. Belediye Başkanı Özlem Becan halk ekmek büfesisin açışlında yaptığı konuşmada,“Fırıncı esnafımızla beraber yakın zamanda ikinci ekmek satış noktamızı da yakında hizmete açacağız. Yer olarak Kavak mahalle girişi minibüs duraklarının orağa bir dikdörtgen şeklinde bir büfe düşünüyoruz.
Genel başkanımızın dediği gibi hiçbir çocuk aç girmesin” ifadelerini kullanmıştı. Ancak aradan geçen 9 aylık süreçte ikinci büfe için herhangi bir adım atılmadı.

VATANDAŞLAR HER MAHALLEDE
BELİRLİ SAAATLER DE OLSA SATIŞ
YAPILMASINI İSTİYOR

İkinci büfe için Kavak Mahalle girişini işaret eden Başkan Becan’ın aksine Uzunköprülü vatandaşlar, ilk açıldığında 2 lira 40 kuruştan satışı yapılan ekmeğin gelen ve gelmesi planlanan zamlar ile sofralarına ciddi bir külfet yükleneceğini ifade ederken tüm mahallelerde en azında belirli saatler aralığında bir noktada ucuz halk ekmek satışı yapılmasını talep etmeye başladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol