Dibek adaylıktan çekildiğini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığına aday olmaya niyetli olduğunu açıklayan Turgut Dibek, ilçe örgütlerinin ağırlıklı olarak il başkanlığına dair kararlarının, kendi lehine gelişmediğini gördüğünü ifade ederek İl Kongresinde İl Başkanlığına aday olmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

CHP Kırklareli İl Başkanlığının 23 Şubat 2020 tarihinde yapılacak İl Kongresi öncesinde İl Başkanlığına aday olmaya niyetli olduğunu açıklayan 24’ncü dönem CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, aday olmaktan vazgeçtiğini sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Adaylık sürecine dahil olmaktan vazgeçmesinde ilçe örgütlerinin etkili olduğunu ifade eden Dibek, şu açıklamayı yaptı;
“Geçmişten bugüne otuz yılı bulan süre içerisinde, partimizin yeniden açıldığı 1992 yılında Kurucu İl Yönetim Kurulu üyeliğini, 1999-2003 arasında Merkez İlçe Başkanlığını, 2003-2007 arasında İl Başkanlığını, 2007-2015 arasında İlimizin Milletvekilliğini, milletvekili olduğum dönemde Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliklerini yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadım. Bugüne kadar, milletvekilliği yaptım dönemdeki meclis çalışmaları dışında bu kentte sizlerle birlikte yaşadım. Bugünden sonra da birlikte yaşamaya devam edeceğiz.
31 Mart 2019 da yapılan yerel seçimlerde, partimizin Türkiye’deki gözbebeği olan ilimiz genelinde alınan kötü sonuçlar, partimize gönül veren herkesi olduğu gibi beni de derinden üzmüştür. Yerel seçimler sonrası il ve ilçe örgütlerimiz sessiz kalmış, gerek adayların belirlenmesi sürecinde, gerekse seçim dönemindeki eksiklikler ve yanlışlar maalesef hiç konuşulamamış, var olan sorunlar adeta halı altına süpürülerek kongreler sürecine gelinmiştir. İlçe kongrelerimizde söz alarak, Kırklareli’nde seçmenle partimizin bütünleşmesi eksik olan yerlerimizde bunu sağlamak, 31 Mart 2019 sonrası ortaya çıkan yaraları sarmak ve partimizin gözbebeği olan Kırklareli’mize yakışan örgütsel gücü ortaya koymak için, ileriye dönük hiçbir beklentim olmaksızın, geçmişten gelen tecrübelerimle katkı vereceğime olan inancımla, il başkanlığına aday olmayı düşündüğümü sizlerle paylaşmıştım.
23 Şubat Pazar günü yapılacak il kongremize az bir sürenin kaldığı şu günlerde, 8 ilçe örgütümüzün ağırlıklı olarak il başkanlığına dair kararlarının, belirtmiş olduğum adaylık düşüncelerimin dışında netleşmiş olduğunu görüyorum. Gelinen noktada, İl kongremizde, İl başkanlığına aday olmadığımı sizlere duyuruyorum. Sevgi ve saygılarımla.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu eski chp.liler artık çekilsinler Allah aşkına. Tek Dibek de değil. Başka isimler de oluyor. Yahu gençlere yer verin. Yeni vizyonlara. Chp kadrolarında yapabileceklerinizi yapmış bugüne kadar yeterince mevki makam görmüşünüz. nedir bu doymazlık. En azından Turgut beyi kutlamak gerek. Çekilmeyi kendi iradesiyle istemiş. Ya diğer ısrarcılar ????