Devletliağaç’ta Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri düzenlendi

Bu yıl 11’ncisi düzenlenen Kofçaz Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Hıdrellez Şenlikleri 29 Mayıs Pazar Günü Devletliağaç Köyü’nde gerçekleştirildi. Köy dışında yer alan koruda gerçekleşen pikniğe pek çok köy sakini, Kofçazlı ve Kırklarelili katılım gösterdi. Hıdrellez Şenliklerine ilgi büyük oldu.

Kırklareli İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci de köyü olan Devletliağaçta Kofçaz Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği geleneksel Hıdrellez Şenliği ve Pikniğine katılarak, yetiştiricilerle bir araya geldi. 
Dermenci, gelenek ve görenekleri devam ettirmenin bir toplumun birlik ve beraberliğini oluşturduğunu belirterek pikniği düzenleyen başta Kofçazlılar Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahtiyar Ergüle, Yönetim Kurulu üyelerine ve tüm katılımcılara ilgi, alaka ve yardımları için teşekkür etti. “Biliyoruz ki geleneklerimiz geçmiş kuşaklardan günümüze kadar gelmiş, yaşatıldığı toplum bireyleri arasında kuvvetli bağlar oluşturmaktadır. Hıdrellez Şenliğimiz de güzel beraberliklere, güzel anılara ev sahipliği yapmaktadır” dedi.
Şenliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da deve maketleri ilgi odağı oldu. Dermenci, böyle güzel organizasyonların artarak devam etmesini temenni etti. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol