“Devletimizin güçlü elinin çiftçilerimize uzanacağını ümit ediyoruz”

Büyük Birlik Partisi Kırklareli İl Başkanı Ercan Andaç, bölgemizde şiddetli yağışlar sonrasında yaşanan sel felaketinden etkilenen çiftçilerin sorunları hakkında bir basın açıklamasında bulundu. Andaç yaptığı açıklamasında; “Son günlerde yağan şiddetli yağmur ve dolu yağışı nedeniyle Kırklareli Merkez İlçeye bağlı Üsküpdere, Kızılcıkdere ve Çayırlı köylerinde tarım arazilerinde ciddi hasarlar oluşmuştur. Söz konusu sel felaketlerinin yaşandığı bölgeye geçen hafta İl Başkanlığımızdan bir heyet ile ziyaret gerçekleştirmiştik. Bu ziyaretlerimiz çerçevesinde bölgede yaşayan vatandaşlarımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerde çiftçilerimizin bazı ortak sorunlarının olduğunu tespit ettik.
Çiftçilerimizin büyük bir kısmının tarım arazilerinin tarım sigortası kapsamında olduğunu, ancak bir kısım çiftçimize ait tarım arazilerinin tarım sigortası kapsamında olmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. Özellikle hisseli olan tarım arazilerinde ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kayıtlarının olmadığı yada ÇKS kayıtlarında hatalı beyanların bulunduğunu, bu gibi tarım arazilerine sahip çiftçilerimizin tarım sigortası kapsamında zararlarının tazmini noktasında sıkıntılar yaşandığını tespit etmiş bulunmaktayız. Geçen hafta Kırklareli  Valimiz Sayın Osman Bilgin’in afet bölgesine ziyaret yapmış olduğunu biliyoruz. Sayın Valimizin ziyaretleri kapsamında bizim de tespit etmiş olduğumuz sorunları yerinde yaptığı incelemelerde tespit ettiğini basın yoluyla öğrenmiş bulunmaktayız. Gerek afet bölgesindeki çiftçilerimiz gerekse köy muhtarlarının Sayın Valimizden ve Devletimizden talepleri; hisseli tapuların varlığından dolayı ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kaydı olmayan veya hatalı beyan ile hatalı olarak ÇKS kaydı oluşturulan tarım arazilerinin tarım sigortası kapsamında değerlendirilebilmesi için bir sefere mahsus olarak söz konusu kayıtların düzeltilebilmesi için Sayın Valimiz Osman Bilgin’in insiyatifi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile bölgemizin afet bölgesi kapsamına alınmasıdır. Zarar gören tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerin “Afet Bölgesi” kapsamına dahil edilmesi durumunda bölge çiftçilerimizin tamamının zararlarının tazmini mümkün olacaktır. Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı olarak Sayın Valimiz Osman Bilgin’in de bu konuya hassasiyetle yaklaştığını bilmekteyiz. Bu zor dönemde Devletimizin şefkatli, güçlü elinin, emeğini ve alın terini ortaya koyarak geçimini sağlayan çiftçilerimize uzanacağını ümit ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Köylü Milletin Efendisidir” Mutlu bir Türkiye’nin varlığının mutlu olan köylülerimizin varlığı ile oluşacağını bilmekteyiz.
Bu konuda gerek Sayın Valimizin gerekse Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin gereğini yapacağından şüphemiz yoktur. Bu vesile ile afet bölgesinde yaşayan çiftçilerimize tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha aynı felaketlerin yaşanmamasını umuyoruz. Afet sürecinde canla başla çalışan tüm kamu görevlilerine saygılarımızı iletiyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol