Devleti 161 milyon TL zarara uğratanlardan birisi Atatürk Evi’nin sponsoru

ŞOK!! Kırklareli Atatürk Evi’ne sponsor olan R.A., rüşvet, hayali ihracat ve devleti zarara uğratmaktan gözaltında!

Kırklareli merkezli düzenlenen hayali ihracat operasyonunda 16 kişi, devleti 161 milyon 900 bin TL zarara uğrattıkları gerekçesiyle yakalandı. Zanlılardan R.A.’nın sahte belgelerle hayali ihracat yapmak ve rüşvet vermek iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.
R.A.’nın Atatürk Evi’nin de sponsoru olduğu ortaya çıktı. Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın Yayla Mahallesi’nde yaptırdığı Atatürk Evi’nin arsasının R.A. tarafından bağış olarak belediyeye devredildiği ve devir işlemleri için Belediye Başkanı’na 2 Nisan 2015 tarihli meclis kararıyla yetki verildiği ortaya çıktı...
16 kişi yakalandı
Anadolu Ajansı tarafından yapılan habere göre Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "hayali ihracat", "çıkar amaçlı suç örgütü kurma, yönetme ve üyesi olmak", "kamu kurum ve kuruluşlarını nitelikli dolandırıcılığı" ile "kamu görevlisine rüşvet vermek ve rüşvet almak" suçlarını işlediği iddiasıyla 16 kişi tespit edildi.
Kırklareli, Gaziantep, Antalya, Artvin, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, eski Kırklareli Defterdarı S.Ş. ile oğlu S.O.Ş'nin de aralarında bulunduğu R.A, Ş.A, İ.A, S.B, A.Y, H.K, Z.K, M.K, F.T, M.T, S.K, E.A, İ.Ç. ve S.A. yakalandı.
Zanlılardan R.A’nın Kırklareli Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk evi projesininde sponsorlarından olduğu, 02/04/2015 tarih 4 nolu belediye meclis toplantısında alınan 58 nolu kararla KIRKLARELİ MERKEZ YAYLA MAHALLESİ 35 pafta 728 ada 27 parsel 250 m2 alana sahip gayrimenkulün Belediye Başkanlığına devir talebinin kabulune devir işlemleri için belediye başkanına yetki verilmesine karar verilmişti. (ÖZNUR TÜZÜN)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol