“Devlet olarak yanınızdayız”

Kırklareli Merkez’e bağlı beldeler ile bazı ilçelerimizde meydana gelen şiddetli yağışlar sonrası yaşanan sel felaketi nedeniyle Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve beraberindeki kurum müdürleri, hasarlı bölgelerde incelemelerde bulundu. Önceki gün Üsküpdere’ye bir ziyarette bulunan Bilgin, hem köy halkından hem de kurum müdürlerinin yaptığı zarar tespitleri ile ilgili olarak bilgi aldı. Yaşanan zararın telafisi noktasında devlet olarak vatandaşın yanında oldukları mesajını veren Vali Bilgin, ayrıca çiftçilere sigortanın önemini vurguladı. Bilgin, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilgili Bakanlığa bilgi vereceklerini kaydetti.

Kırklareli’nde 15-16 Haziran tarihlerinde etkili olan olumsuz hava koşulları ve şiddetli yağış bazı bölgelerde sel felaketinin yaşanmasına neden oldu.

Vali Bilgin, önceki gün sel felaketlerinin yaşandığı bölgelerin merkez noktası konumundaki Üsküp Beldesi ve Üsküpdere Köyü’nde ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ile birlikte incelemelerde bulundu. Bilgin, bölge halkından ve ilgili kurum müdürlerinden zararlarına ilişkin bilgi aldı.
Yapılan inceleme sonrası Üsküpdere Köyü’nde bir açıklama yapan Bilgin, “Devletimizin tüm kurumları burada. Son 1 haftadır biliyorsunuz Babaeski ilçemizde de küçük bir şey oldu. Özellikle Pınarhisar merkezde ciddi bir sel oldu. Ufak çaplıda olsa hasarlar meydana geldi. Vize de aynı şekilde oldu. Dün Erikler de ve burada aynı şekilde. Üsküpte debi yükselmesi oldu ama zarar olmadı. Burada evlerde zarar oldu. Süreci her aşaması ile takip ediyoruz. Can kaybı olmaması sevindirici. Vatandaşlarımızın ekin zararları oldu. Mal canın yongasıdır. Sonuçta herkes yaşamını idame ettirmek zorunda. Burada da tarım arazileri yoğun. Ayçiçek ve buğday yoğun. Arpanın bir kısmı biçilmişti. Buğdayın biçimine başlanacaktı. Biz herkese yardım edeceğiz ama tarım sigortası çok önemli. Devlet olarak yanınızdayız. Hasar tespitini yaptıktan sonra Bakanlığa bildireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol