Devlet de olsa parasını ödeyecek

İl Özel İdaresi bünyesindeki eski Şeker Fabrikası Depolarındaki konferans salonu için kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz kullandırılması talebi İl Genel Meclisi’nden geri döndü. Plan ve Bütçe Komisyonu daha önce etkinlik başına alınan 200 TL kira bedelinin devam ettirilmesine karar verdi.

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarına devam ediyor. Meclis 15 Kasım 2017 tarihli birleşiminde 3 gündem maddesini ele aldı. Saat 10.30’da Safet Üresin başkanlığında toplanan Meclis, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin kabul edilmesinin ardından gündemin 2’nci maddesinde sahipsiz sokak hayvanlarının korunmasına yönelik Hayvan Barınaklarının Yapılması Projesi’nin 2018 yılı Yatırım ve Çalışma Programına ilave edilmesi ve 2018 yılı bütçesinde yeterli ödeneğin ayrılması teklifini ele aldı. 

Meclis üyeleri her ilçeye hayvan barınağı yapmanın mümkün olmadığını belirtirken Meclis Üyesi ve Kırklareli Belediyesi’nin eski başkanlarından Cavit Çağlayan, mevcut hayvan barınağının alanı itibariyle büyük oranda boş olduğunu buraya ekleme yapılabileceğini ifade etti. Meclis Grup Başkanları da konunun 2018 yılı yatırım ve çalışma programına alınması ve bütçede görüşülmesi yönünde görüş beyan etti. Yapılan oylama ile konunun 2018 yılı yatırım ve çalışma programına alınması ve bütçede görüşülmesine karar verildi. Gündemin 3’üncü maddesinde mülkiyeti Hazineye ait olan ve irtifak hakkı İl Özel İdaresi’ne verilen eski Şeker Depoları arazisi üzerindeki konferans salonunda düzenlenecek etkinliklerde kamu kurum ve kuruluşlarından kiralama bedeli alınmaması teklifi hakkında hazırlanan Plan ve Bütçe Raporu görüşüldü. Raporu Komisyon adına Gürcan Kırım okudu. Raporda şu ifadeler yer aldı;
“Komisyonumuza havale edilen konuya ilişkin olarak komisyon üyelerimizce bir araya gelinerek genel bir değerlendirme yapılmıştır. Trakya Kalkınma Ajansı’nın başvuru rehberindeki 3. performans göstergeleri başlığı altında yer alan 3.2 Proje Düzeyi Performans Göstergeleri bölümünde belirtildiği üzere; projenin tamamlanma süresi olan 05.01.2015- 05.01.2018 tarihinden itibaren 3 yıl boyunca aynı amaçla projenin sürdürülmesi zorunludur. Bu nedenle; Konferans Salonunun elektrik-su-doğalgaz gibi zorunlu giderlerinin karşılanması amacıyla, düzenlenecek her etkinlik başına yararlanıcılardan kira alınması gerekmektedir.
5302 sayılı 11 Özel idaresi Kanunu’nun 42. maddesinin (d) bendinde; Taşınır ve taşınmaz malların kira, satış ve başka suretle değerlendirilmesinden elde edilecek gelirler Özel İdaresi’nin gelirleri arasında sayılmıştır. Yine, 5302 sayılı II Özel idaresi Kanunu'nun 10.maddesinde (f) bendinde: Taşınmaz mal alımına, satımına, trampa edilmesine, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın akar haline getirilmesine izin; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi yirmi beş yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı ayni hak tesisine karar vermek. İl Genel Meclisi'nin görevleri arasında sayılmıştır. Bütün bu nedenlerden dolayı; Konferans Salonunun elektrik-su-doğalgaz gibi zorunlu giderlerinin karşılanması amacıyla düzenlenecek her etkinlik başına Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 200,00 TL. kira alınmasına devam edilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır.” Yapılan oylama ile konferans salonunun kamu kurum ve kuruluşlarına etkinlik başına 200,00 TL’ye kiraya verilmesi kabul edildi. Bu gündem maddesinin ardından oturuma 5 dakika ara verilirken aranın ardından toplantı bugün saat 10.30’da toplanmak üzere sonlandırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol