Devlet Hastanesine 9 Uzman Doktor Daha Geliyor Orta Yaş ve Üzerinin Beklediği Kardiyolog Kadrosu Nihayet Açıldı

Uzunköprü’nün en büyük sorunları arasında yer alan doktor eksikliğine yönelik müjdeli haberler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Aybaşında 3 uzman hekimin atandığını ilçemizde şimdi 9 uzman hekim kadrosu daha açıldı. En çok sevindiren ise kardiyolog ataması oldu. Özellikle orta yaş ve üzeri hastalar kalp rahatsızlıkları için sabahın erken saatlerinde Edirne’nin yolunu tutuyorlardı. 9 Uzman hekim kadrosunu oluşturan branşlar; İki (2) Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı, Bir (1) Genel Cerrahi, Bir (1) Kardiyoloji, Bir (1) Göz Hastalıkları, Bir (1) İç Hastalıkları, Bir (1) Üroloji Ve İki (2) Diş Tabibi olarak açıklandı. 

Epeyce bir süredir eksik kalan uzman hekim kadrolarına yapılan eklemeler ile birlikte dokuz (9) doktor 18 Ekim tarihinde Sağlık Bakanlığı atamaları kapsamında yapılacak kura çekinin ardından ilçemizde gövere başlayacak. İki (2) Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı, Bir (1) Genel Cerrahi, Bir (1) Kardiyoloji, Bir (1) Göz Hastalıkları, Bir (1) İç Hastalıkları, Bir (1) Üroloji Ve İki (2) Diş Tabibinden oluşan hekimler Uzunköprü’de sağlık hizmetleri noktasında ‘normale dönüş’ sürecini hızlandırması bekleniyor.

İBA’DAN SAĞLIK BAKANI
KOCA’YA TEŞEKKÜR

Edirne merkez ve Keşan Devlet hastanelerin de bir çok uzman doktor kadrosu açıldığının bilgisini veren AK Parti İl Başkanı Belgin İba kadro atamalarının Sağlık Bakanlığı sisteminde yer aldığını belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkür etti. AK Parti İl Başkanı Belgin İba açıklamasında, "Sağlıkta beyaz devrime imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkürlerimi sunuyorum. Edirne'de, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, Uzunköprü Devlet Hastanesi, Keşan Devlet Hastanesi, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Uzunköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Açık Cezaevine toplam 30 uzman hekim, 5 pratisyen hekim, 2 uzman diş hekimi, 6 diş hekimi ve 2 eczacı ataması yapılacaktır. Başvurular, 23-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı’nın personel bilgi sistemi üzerinden elektronik ortamda alınarak, kura çekilişi 18 Ekimde yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

EDİRNE GENELİDENE AÇILAN YENİ KADROLAR ŞU ŞEKİLDE;

Edirne Sultan 1. MURAT Devlet Hastanesi: Tabip (3) Uzman tabipler; Anesteziyoloji ve Reanimasyon (1) Çocuk Cerrahisi (1) Çocuk Sağlığı Hastalıkları (1) Genel Cerrahi (1)Göğüs Hastalıkları (1) Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı (1) Kalp Damar Cerrahisi (1) Kardiyoloji (1) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (1) Radyoloji (1). KEŞAN Devlet Hastanesine: Eczacı (1) Tabip (1) Diş hekimi (2) Uzman tabipler; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (1) Göz Hastalıkları (1) İç Hastalıkları (3) Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı (1) Kardiyoloji (1) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (1) Ortopedi ve Tramvatoloji (1) Radyoloji (1) Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (1) Üroloji (1).

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sosyopatizmin enkazı 30 Eylül 2022 Cuma 11:59:37

    Resmi sayılara göre onbine yakın doktorun yurt dışına göçmesine yolaçmanın yanısıra tüketim ürünlerini de alamazca yoksullaştırılıp sayısız hastalıklara düçar edilen milletin doktor ihtiyaçlarını sadaka dağıtır gibi gıdım gıdım gidermeye çalışıyor son yılındaki iktidar