Devlet Hastanesi’ndeki aksaklıklar bitmiyor

4 Ekim akşamı ateşi çıkan çocuklarını Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götüren bir aile, 21:39’da aldıkları kayıtla, 23:50’ye kadar iki buçuk saat bekleyip, muayene olamadan geri döndü. Ayrıca sıra numaraları 139’du. Tek doktorun görevli olduğu
acilde, vatandaşlar nedeniyle yığılma yaşandı. İlk bakışta
yönetim bozukluğu ve tedbirsizlik gibi gözüken bu durumun altında bazı vatandaşların işgüzarlığı da yatıyor. Gündüz poliklinik sırası beklemek istemeyenler, ilaç yazdırmaya gelenler ya da basit vakası olanların sıraya girmesi nedeniyle, birçok acil hasta mağduriyet yaşıyor. Bunun yanı sıra
Kırklarelililer, acildeki doktor sayısının arttırılmasını ve gece nöbetçi çocuk doktoru olmasını istiyor. Çünkü arabası ve parası olanlar civardaki özel hastanelere gitmeyi yeğliyor.

Kırklareli Devlet Hastanesi’nde meydana gelen ve vatandaşların çoğu zaman şikayet ettiği aksaklıklar her geçen gün devam ediyor. Gündüz büyük bir yoğunluğa ve kalabalığa sahip olan Devlet Hastanesi’nin, gece Acil Servisi’nde onlarca kişiyi bulan kayıt sırası, vatandaşların en muzdarip olduğu konuların başında geliyor. Yetersiz poliklinik ve doktor sayısı, arızalı olan ekipmanlar, ilgisizlik, verimli muayeneler yapılmaması gibi konularda şikayetlerini dile getiren Kırklarelililer, bu problemlerden ötürü hastane yönetimi ve yetkilileri suçluyor. Ancak madalyonun diğer yüzünde, anlayışsız ve sabırsız bazı hastalar, sadece ilaç yazdırmak için sıra işgal edenler, poliklinik önlerinde sıraya düzgün girmeyen vatandaşlar ve uyarılara kulak asmayarak görevlilerle sık sık tartışan insanlar da var. 4 Ekim Perşembe akşamı 17 aylık çocuklarının ateşi yükselince ve diğer rahatsızlık belirtileri nedeniyle gece 21:39’da acil servise götüren Kırklarelili bir çift, sırada 100 kişinin olmasından dolayı saat 23:50’de muayene yaptıramadan geri dönmek zorunda olduklarını aktardı. Acil serviste tek doktorun görev yaptığını ifade eden çift, özellikle çocuklar konusunda daha kalıcı tedbirlerin alınmasının uygun olacağını dile getirdi.
Kırklareli’ndeki birçok aile, gece nöbetçi bir çocuk doktorunun olmasının şart olduğunu belirterek; “Mevsim geçişi nedeniyle bu sıralar çocuklarımızın en sık hasta olduğu dönem. Evde bir takım tedbir ve uygulamalar yapılıyor ancak çare olmadığı takdirde hastaneye başvuruluyor. Pratisyen hekim ancak standart şeyleri uygulayabiliyor. Acildeki doktor sayısının artması ve özellikle nöbetçi bir çocuk doktoru olmasını istiyoruz. Yetkililerden ricamız budur” dediler. Acil servisteki yoğunluk, çocuklu aileleri farklı alternatiflere teşvik ediyor. Üst düzey bir aciliyet sözkonusu değilse, arabası olan aileler, çocuğunu Lüleburgaz ve Edirne’deki özel hastanelere veya Edirne Tıp Fakültesi’ndeki Çocuk Acil Bölümü’ne götürüyor. Gözlemlerimize göre Kırklareli Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde gerçek acil hastalar, işgüzarlık sonucu kayıt alan ve yer işgal eden vatandaşlar yüzünden gerçekten mağdur oluyor. Gelenlerin bazıları gündüz poliklinik sırasında beklemek istemeyenler ile ilaç yazdırmak isteyenler ya da basit soğuk lagınlığı yaşayıp ısrarla dpoktora görünmek isteyenler olunca, hem çalışan personel zor durumda kalıyor, hem de durumu acil olan hastalar mağduriyet yaşıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol