Devlet Desteklerini Kaybedebilirsiniz

Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçileri çok yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Buna göre eğer üretici 2 yıl boyunca aynı parsele aynı ürünü ektiyse Bakanlığın verdiği mazot, gübre desteğinden hem de varsa fark ödemesi desteklerinden faydalanamayacak. Üreticileri uyaran Müdürlük 2018 ve 2019 üretim sezonlarında aynı ürünü eken üreticilerin 2020 üretim sezonunda farklı ürün ekmelerini tavsiye etti.

Sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek, doğaya zarar vermemek şartıyla gelecek nesilleri korumak, kimyasal maddelerin zararlarının insan, çevre ve hayvanlar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerden korunmak, toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısını iyileştirilmek, toprakta organik madde miktarını artırmak, daha fazla su tutmasını sağlamak, toprağın verimliliğini yükseltmek, yabancı otlar ve hastalık - zararlılarla mücadele etkinliğini artırmak amacıyla, 2018 üretim yılından başlamak üzere, bitkisel üretim destekleme uygulamalarında münavebe şartı getirildi.
“Bir parsele aynı ürün en fazla iki yıl ekilebilecek”
Bu kapsamda bir parsele aynı ürün en fazla iki yıl ekilebilecek.3. yılda aynı ürünün ekilmesi durumunda üreticiler hem mazot gübre desteğinden hem de varsa fark ödemesi destekleri gibi diğer bitkisel üretim desteklemelerinden faydalanamayacak. Üretici, 2018 ve 2019 üretim sezonlarında aynı parsele 2 yıl üst üste buğday ekmiş ise 2020 üretim sezonunda aynı parsele yine buğday eker ise bu parselde gübre mazot desteği ve diğer bitkisel üretim desteklemelerinden faydalanamayacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol